Клосе: Од 16 голова, три дао Аргентини на СП!

Много се ових дана пише и прича о Мирославу Клосеу, човјеку који је срушио Роналдов рекорд по броју постигнутих погодака на Мундијалима. Вечерас ће сада већ легендарни Клосе, нажалост свих истинских заљубљеника у фудбал, одиграти своју посљедњу утакмицу на свјетским првенствима у каријери.

Фудбал 13.07.2014 | 17:18
Клосе: Од 16 голова, три дао Аргентини на СП!

Нападач старог кова са невјероватним урођеним инстинктом за постизање голова показао је и у Бразилу да за њега године не играју никакву улогу. Можда је једина разлика између Клосеа данас и од прије неколико година та што се више не усуђује радити салто док слави гол. И то само понекад...

Клосе је против Бразила постигао свој шеснаести гол на првенствима свијета и то знају и птице на грани. Међутим, не знају сви да је најефикаснији на својим мундијалским утакмицама био управо против Аргентине! А управо ће Гаучоси бити посљедња препрека Њемачкој за освајање титуле свјетског шампиона.

Клосе је Аргентини постигао три поготка на свјетским првенствима и по томе му је ова репрезентација, уз Саудијску Арабију, најомиљенији ривал. Саудијској Арабији је Клосе постигао три поготка у једном сусрету, а Гаучосима један гол 2006. године и два 2010. године.

На првенству одиграном у Њемачкој, Клосе је постигао једини гол за своју репрезентацију у ремију 1:1 са вечерашњим ривалом. Њемачка је у том сусрету славила пролаз даље побједом на пенале од 4:2. Клосе се "намерачио" на Аргентину и четири године касније у Јужноафричкој Републици. Баш као што је те ноћи његова Њемачка била немилосрдна према Аргентини, био је и Клосе. Постигао је два поготка у високој побједи од 4:0.

Занимљиво је истаћи податак да Њемачка никада није изгубила мундијалску утакмицу на којој је стријелац био Мирослав Клосе. С правом се навијачи Елфа, између осталих великих фудбалера у њиховој репрезентацији, вечерас уздају у свог спаситеља који је много пута доносио радост на њихова лица.

Вечерас ћемо сазнати може ли Клосе у свом опроштају стићи до 17. гола и отићи у репрезентативну пензију као апсолутни шампион. Једно је сигурно, већег фудбалера тако мирног духа и нормалног живота њемачки и свјетски фудбал неће задуго видјети. Ако га више и види.

Коментари / 0

Оставите коментар