Klose: Od 16 golova, tri dao Argentini na SP!

Mnogo se ovih dana piše i priča o Miroslavu Kloseu, čovjeku koji je srušio Ronaldov rekord po broju postignutih pogodaka na Mundijalima. Večeras će sada već legendarni Klose, nažalost svih istinskih zaljubljenika u fudbal, odigrati svoju posljednju utakmicu na svjetskim prvenstvima u karijeri.

Fudbal 13.07.2014 | 17:18
Klose: Od 16 golova, tri dao Argentini na SP!

Napadač starog kova sa nevjerovatnim urođenim instinktom za postizanje golova pokazao je i u Brazilu da za njega godine ne igraju nikakvu ulogu. Možda je jedina razlika između Klosea danas i od prije nekoliko godina ta što se više ne usuđuje raditi salto dok slavi gol. I to samo ponekad...

Klose je protiv Brazila postigao svoj šesnaesti gol na prvenstvima svijeta i to znaju i ptice na grani. Međutim, ne znaju svi da je najefikasniji na svojim mundijalskim utakmicama bio upravo protiv Argentine! A upravo će Gaučosi biti posljednja prepreka Njemačkoj za osvajanje titule svjetskog šampiona.

Klose je Argentini postigao tri pogotka na svjetskim prvenstvima i po tome mu je ova reprezentacija, uz Saudijsku Arabiju, najomiljeniji rival. Saudijskoj Arabiji je Klose postigao tri pogotka u jednom susretu, a Gaučosima jedan gol 2006. godine i dva 2010. godine.

Na prvenstvu odigranom u Njemačkoj, Klose je postigao jedini gol za svoju reprezentaciju u remiju 1:1 sa večerašnjim rivalom. Njemačka je u tom susretu slavila prolaz dalje pobjedom na penale od 4:2. Klose se "nameračio" na Argentinu i četiri godine kasnije u Južnoafričkoj Republici. Baš kao što je te noći njegova Njemačka bila nemilosrdna prema Argentini, bio je i Klose. Postigao je dva pogotka u visokoj pobjedi od 4:0.

Zanimljivo je istaći podatak da Njemačka nikada nije izgubila mundijalsku utakmicu na kojoj je strijelac bio Miroslav Klose. S pravom se navijači Elfa, između ostalih velikih fudbalera u njihovoj reprezentaciji, večeras uzdaju u svog spasitelja koji je mnogo puta donosio radost na njihova lica.

Večeras ćemo saznati može li Klose u svom oproštaju stići do 17. gola i otići u reprezentativnu penziju kao apsolutni šampion. Jedno je sigurno, većeg fudbalera tako mirnog duha i normalnog života njemački i svjetski fudbal neće zadugo vidjeti. Ako ga više i vidi.

Komentari / 0

Ostavite komentar