На два пункта уручено 115 ваучера

У Разбоју и Српцу данас су подијељене платне картице у вриједности 5.000 КМ Фонда солидарности за 115 породица са овог подручја, а подјели је присуствовала министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић.

Република Српска 13.07.2014 | 16:20
На два пункта уручено 115 ваучера

На два пункта ваучере је добило 38 одсто од планираног броја домаћинстава, што је изазвало негодовање једног броја грађана према локалној власти.

Тешановићева је рекла да ће Влада Републике Српске испунити све што је обећала и замолила за стрпљење јер ће сва домаћинства која су на списку добити ваучере.

"Разумијем и оне који су разочарани што то данас није реализовано, али је ријеч о дугом процесу за доношење Закона о фонду солидарности за обнову Републике Српске, али се сада трудимо да сваки дан по убрзаном поступку обиђемо локалне заједнице и уручимо један број ваучера", рекла је Тешановићева.

Она је додала да, уколико неко сматра да је оштећен, може да се жали комисији при ресорном министарству која ће изаћи на терен и провјерити наводе.

Тешановићева је рекла да Влада Републике Српске пуно очекује од донаторске конференције у Бриселу 16. јула како би, осим породичних кућа, могли бити санирани објекти у области привреде, културе, образовања и другим секторима.

Начелник општине Србац Драго Ћирић рекао је да локална власт не сноси одговорност што свих 300 грађана са списка није добило ваучере и да је разочаран, јер појединци тврде да се ваучери дијеле по страначкој линији, што није тачно.

"У Српцу су радиле четири комисије и спреман сам на сваку врсту ревизије", навео је Ћирић.

Он је рекао да је, не чекајући ваучере, општина Србац из буџетске резерве издвојила 40.000 КМ за санацију подова у најугроженијим породичним кућама, те додао да је на отклањању посљедица поплава
општина створила обавезу у износу 330.000 КМ, а од Владе Српске стигло је 8.000 КМ помоћи.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рибар

13.07.2014 17:52

Јој екипе за додјелу Тешановићка и и Карићка. Па њих двије нису у стању да двије овце на папиру сачувају а неко им је омогућио да представљају министарство. Дотична Карић још мисли да је ваучер врста колача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ссссссс

13.07.2014 19:59

Како вам није срамота висе. Овог народа дајте сиротињи. Да се висе смијесте те проклете вауцере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ка

14.07.2014 02:25

Нико веци непритељ ти не мозе бити од твоје владе, толике паре су добили у "кесу" а дијеле бонове , само да заваде народ , не дају свима у исти дан да би се људи попријеко гледали!Прво це помоц добити коме је куца прокисла а они у Добоју нека сацекају док се господа не среди, и док зима не додје. Могао би овако до ујутро писати, Мој народе ста цекас висе?

ОДГОВОРИТЕ