Na dva punkta uručeno 115 vaučera

U Razboju i Srpcu danas su podijeljene platne kartice u vrijednosti 5.000 KM Fonda solidarnosti za 115 porodica sa ovog područja, a podjeli je prisustvovala ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Republika Srpska 13.07.2014 | 16:20
Na dva punkta uručeno 115 vaučera

Na dva punkta vaučere je dobilo 38 odsto od planiranog broja domaćinstava, što je izazvalo negodovanje jednog broja građana prema lokalnoj vlasti.

Tešanovićeva je rekla da će Vlada Republike Srpske ispuniti sve što je obećala i zamolila za strpljenje jer će sva domaćinstva koja su na spisku dobiti vaučere.

"Razumijem i one koji su razočarani što to danas nije realizovano, ali je riječ o dugom procesu za donošenje Zakona o fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske, ali se sada trudimo da svaki dan po ubrzanom postupku obiđemo lokalne zajednice i uručimo jedan broj vaučera", rekla je Tešanovićeva.

Ona je dodala da, ukoliko neko smatra da je oštećen, može da se žali komisiji pri resornom ministarstvu koja će izaći na teren i provjeriti navode.

Tešanovićeva je rekla da Vlada Republike Srpske puno očekuje od donatorske konferencije u Briselu 16. jula kako bi, osim porodičnih kuća, mogli biti sanirani objekti u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i drugim sektorima.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić rekao je da lokalna vlast ne snosi odgovornost što svih 300 građana sa spiska nije dobilo vaučere i da je razočaran, jer pojedinci tvrde da se vaučeri dijele po stranačkoj liniji, što nije tačno.

"U Srpcu su radile četiri komisije i spreman sam na svaku vrstu revizije", naveo je Ćirić.

On je rekao da je, ne čekajući vaučere, opština Srbac iz budžetske rezerve izdvojila 40.000 KM za sanaciju podova u najugroženijim porodičnim kućama, te dodao da je na otklanjanju posljedica poplava
opština stvorila obavezu u iznosu 330.000 KM, a od Vlade Srpske stiglo je 8.000 KM pomoći.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ribar

13.07.2014 19:52

Joj ekipe za dodjelu Tešanovićka i i Karićka. Pa njih dvije nisu u stanju da dvije ovce na papiru sačuvaju a neko im je omogućio da predstavljaju ministarstvo. Dotična Karić još misli da je vaučer vrsta kolača.

ODGOVORITE
Name

Sssssss

13.07.2014 21:59

Kako vam nije sramota vise. Ovog naroda dajte sirotinji. Da se vise smijeste te proklete vaucere

ODGOVORITE
Name

Ka

14.07.2014 04:25

Niko veci nepritelj ti ne moze biti od tvoje vlade, tolike pare su dobili u "kesu" a dijele bonove , samo da zavade narod , ne daju svima u isti dan da bi se ljudi poprijeko gledali!Prvo ce pomoc dobiti kome je kuca prokisla a oni u Doboju neka sacekaju dok se gospoda ne sredi, i dok zima ne dodje. Mogao bi ovako do ujutro pisati, Moj narode sta cekas vise?

ODGOVORITE