Бразилци срушили још један рекорд!

Репрезентација Бразила доживјела је потпуни крах у посљедње двије утакмице на Мундијалу. Након седам голова од Њемачке, у сусрету за треће мјесто примили су још три и тако претрпили огромно понижење које нису очекивали ни највећи песимисти.

Фудбал 13.07.2014 | 15:27
Бразилци срушили још један рекорд!

Били су главни кандидат за освајање првенства, а претворили су се у "канту за набијање". Бразил је у седам одиграних утакмица примио чак четрнаест погодака чиме се уписао у историју, наравно по негативном учинку. Постали су тек трећи тим који је примио више од 12 голова на првенствима свијета након 1974. године. Великом Бразилу друштво на негативној листи праве "мала" Саудијска Арабија и Сјеверна Кореја.

Саудијци су 2012. године у три утакмице примили 12 голова, а при том нису постигли нити један, док је Сјеверна Кореја на прошлом Мундијалу примила исти број погодака али су и постигли један гол. Занимљиво је да је тај гол који је Бразилу постигао Ји Yун-Нам у 89. минути за смањење резултата на 2-1 јавности у Кореји приказан као "побједоносни", а нација је славила побједу не знајући да је њихова репрезентација, уствари, поражена.

Статистички гледано, Бразил је по утакмици примао читава два поготка што је поражавајући податак за петоструког првака свијета. Списак играча који су допринијели катастрофи почиње од Марсела, који је аутоголом у првој утакмици "начео" Сезара, а наставља се сљедећим редосљедом: Матип, Санчес, Хамес, Милер (два пута), Клосе, Крос (два пута), Кедира, Ширле (два пута), Ван Перси, Блинд и на крају Вајналдум.

Бразил је првенство успио завршити са негативном гол разликом, иако је одиграо максималан број утакмица. Постигли су два гола мање него што су их примили - дванаест. Једини сусрет на којем Сезар није вадио лопту из своје мреже јесте онај из другог кола групе када су одиграли без голова против Мексика.

Бразилу је на домаћем терену нанесен прави шамар, од којег се сигурно дуго неће опоравити. Очекује се брзо повлачење Сколарија са клупе репрезентације, а јавност у земљи домаћину овогодишњег Мундијала огорчена је на свој тим за којег живе.

Коментари / 0

Оставите коментар