Brazilci srušili još jedan rekord!

Reprezentacija Brazila doživjela je potpuni krah u posljednje dvije utakmice na Mundijalu. Nakon sedam golova od Njemačke, u susretu za treće mjesto primili su još tri i tako pretrpili ogromno poniženje koje nisu očekivali ni najveći pesimisti.

Fudbal 13.07.2014 | 15:27
Brazilci srušili još jedan rekord!

Bili su glavni kandidat za osvajanje prvenstva, a pretvorili su se u "kantu za nabijanje". Brazil je u sedam odigranih utakmica primio čak četrnaest pogodaka čime se upisao u istoriju, naravno po negativnom učinku. Postali su tek treći tim koji je primio više od 12 golova na prvenstvima svijeta nakon 1974. godine. Velikom Brazilu društvo na negativnoj listi prave "mala" Saudijska Arabija i Sjeverna Koreja.

Saudijci su 2012. godine u tri utakmice primili 12 golova, a pri tom nisu postigli niti jedan, dok je Sjeverna Koreja na prošlom Mundijalu primila isti broj pogodaka ali su i postigli jedan gol. Zanimljivo je da je taj gol koji je Brazilu postigao Ji Yun-Nam u 89. minuti za smanjenje rezultata na 2-1 javnosti u Koreji prikazan kao "pobjedonosni", a nacija je slavila pobjedu ne znajući da je njihova reprezentacija, ustvari, poražena.

Statistički gledano, Brazil je po utakmici primao čitava dva pogotka što je poražavajući podatak za petostrukog prvaka svijeta. Spisak igrača koji su doprinijeli katastrofi počinje od Marsela, koji je autogolom u prvoj utakmici "načeo" Sezara, a nastavlja se sljedećim redosljedom: Matip, Sančes, Hames, Miler (dva puta), Klose, Kros (dva puta), Kedira, Širle (dva puta), Van Persi, Blind i na kraju Vajnaldum.

Brazil je prvenstvo uspio završiti sa negativnom gol razlikom, iako je odigrao maksimalan broj utakmica. Postigli su dva gola manje nego što su ih primili - dvanaest. Jedini susret na kojem Sezar nije vadio loptu iz svoje mreže jeste onaj iz drugog kola grupe kada su odigrali bez golova protiv Meksika.

Brazilu je na domaćem terenu nanesen pravi šamar, od kojeg se sigurno dugo neće oporaviti. Očekuje se brzo povlačenje Skolarija sa klupe reprezentacije, a javnost u zemlji domaćinu ovogodišnjeg Mundijala ogorčena je na svoj tim za kojeg žive.

Komentari / 0

Ostavite komentar