Инзаги тренира строгоћу у Милану!

Нови тренер Милана увео строга правила којих се морају придржавати сви играчи и најавио жестоке казне уколико се она буду кршила.

Фудбал 13.07.2014 | 14:53
Инзаги тренира строгоћу у Милану!

Филипо Пипо Инзаги преузео је екипу Милана и од првог дана наметнуо је озбиљан темпо рада. Осим напорних тренинга увео је и жестоку дисциплину.
Италијански медији преносе да је легендарни центарфор већ током представљања играчима дао до знања да морају бити спремни да увек дају свој максимум, јер "увек морају да имају на уму да играју за велики клуб".

Сходно томе, одредио је правила којих се сваки играч мора строго придржавати.

Тренинге води са две пиштаљке, црвеном и црном, и непрекидно пишти јер забушавања нема ни за тренутак. Кажу да не дозвољава да било ком играчу падне концентрација ни на секунд. Увео је буђење у 7.45 часова и наредио долазак на стадион у 8.15 сати, 45 минута пре почетка тренинга како би сваки играч указао на неки проблем или кратко поразговарао са њим. Попдневне тренинге држи свакодневно од 17.30 часова.

Пипо је стриктно забранио коришћење мобилних телефона у тренинг кампу, и постављење селфија на друштвене мреже, а као пример да то није тешко урадити први је искључио свој мобилни апарат. Играчима је понаособ објаснио да ће се строго придржавати тога да неће смети да користе телефоне и најавио жестоке казне уколико неко буде кршио правилник. Нарочито је скренуо пажњу Марију Балотелију, који обожава да се "фотка" и дели то са обожаваоцима на Инстаграму и Тwиттеру.

Оставио је играчима на вољу да одлуче да ли желе да ручају на стадиону, али је у договору са медицинским тимом клуба увео оброке које сви морају да конзумирају, махом базиране на воћу, које даје велику енергију.

Нови тренер им је поручио да су новине уведене искључиво из једног разлога - само напоран рад под строгом контролом може да направи велики тим.

Играчи можда имају замерки на његове одлуке, али навијачи не. Одушевљени су што ће легендарни нападач бити нови тренер, што су и показали дочекавши га пред званичну промоцију овацијама.

Коментари / 0

Оставите коментар