Inzagi trenira strogoću u Milanu!

Novi trener Milana uveo stroga pravila kojih se moraju pridržavati svi igrači i najavio žestoke kazne ukoliko se ona budu kršila.

Fudbal 13.07.2014 | 14:53
Inzagi trenira strogoću u Milanu!

Filipo Pipo Inzagi preuzeo je ekipu Milana i od prvog dana nametnuo je ozbiljan tempo rada. Osim napornih treninga uveo je i žestoku disciplinu.
Italijanski mediji prenose da je legendarni centarfor već tokom predstavljanja igračima dao do znanja da moraju biti spremni da uvek daju svoj maksimum, jer "uvek moraju da imaju na umu da igraju za veliki klub".

Shodno tome, odredio je pravila kojih se svaki igrač mora strogo pridržavati.

Treninge vodi sa dve pištaljke, crvenom i crnom, i neprekidno pišti jer zabušavanja nema ni za trenutak. Kažu da ne dozvoljava da bilo kom igraču padne koncentracija ni na sekund. Uveo je buđenje u 7.45 časova i naredio dolazak na stadion u 8.15 sati, 45 minuta pre početka treninga kako bi svaki igrač ukazao na neki problem ili kratko porazgovarao sa njim. Popdnevne treninge drži svakodnevno od 17.30 časova.

Pipo je striktno zabranio korišćenje mobilnih telefona u trening kampu, i postavljenje selfija na društvene mreže, a kao primer da to nije teško uraditi prvi je isključio svoj mobilni aparat. Igračima je ponaosob objasnio da će se strogo pridržavati toga da neće smeti da koriste telefone i najavio žestoke kazne ukoliko neko bude kršio pravilnik. Naročito je skrenuo pažnju Mariju Baloteliju, koji obožava da se "fotka" i deli to sa obožavaocima na Instagramu i Twitteru.

Ostavio je igračima na volju da odluče da li žele da ručaju na stadionu, ali je u dogovoru sa medicinskim timom kluba uveo obroke koje svi moraju da konzumiraju, mahom bazirane na voću, koje daje veliku energiju.

Novi trener im je poručio da su novine uvedene isključivo iz jednog razloga - samo naporan rad pod strogom kontrolom može da napravi veliki tim.

Igrači možda imaju zamerki na njegove odluke, ali navijači ne. Oduševljeni su što će legendarni napadač biti novi trener, što su i pokazali dočekavši ga pred zvaničnu promociju ovacijama.

Komentari / 0

Ostavite komentar