Ђоковић ће бити први и на крају 2014.?

Новак Ђоковић вратио се освајањем Вимблдона на прво место АТП листе и тренутно има 13.130 бодова, 460 више од Рафаела Надала.

Тенис 13.07.2014 | 14:50
Ђоковић ће бити први и на крају 2014.?

До краја године од великих турнира остало је да се одигра четири Мастерса, један Грен слем и завршни Мастерс куп у Лондону, а Новак има одличну шансу да остане први и на крају 2014.

У наставку сезоне Рафаел Надал брани нешто већи број поена од Новака Ђоковића, па је то прилика за српског тенисера да повећа разлику у односу на највећег ривала на првој позицији до краја године.

Надал закључно са Мастерс купом у Лондону у наставку сезоне брани 6.020 поена, 280 више од најбољег тенисера света.

Сјајне резултате прошле године Шпанац је остварио на америчког турнеји. Освојио је Мастерсе у Монтреалу и Синсинатију, као и последњи Грен слем сезоне УС опен (укупно 4.000 бодова).

Управо ће тај период бити Новакова прилика да направи залиху пред финиш сезоне. Српски тенисер је на та три турнира освојио 1.740 бодова (полуфинале Монтреала, четвртфинале Синсинатија и финале УС опена).

Након УС опена Ђоковић је одиграо финиш прошле сезоне без грешке – освојио је турнире у Пекингу, Шангају и Паризу, а тријумфовао је и на завршном турниру у Лондону остваривши другу годину за редом све победе (укупно 4.000 бодова на четири турнира).

Надал је од УС опена у 2013. пао у форми, али је ипак остварио добре резултате, играо је финале у Пекингу, полуфинале у Шангају, полуфинале у Паризу и финале у Лондону (укупно 2.020 бодова).

У сваком случају, Ђоковић има одличну шансу да трећи пут након 2011. и 2012. годину заврши на првом месту АТП листе.

Коментари / 0

Оставите коментар