Đoković će biti prvi i na kraju 2014.?

Novak Đoković vratio se osvajanjem Vimbldona na prvo mesto ATP liste i trenutno ima 13.130 bodova, 460 više od Rafaela Nadala.

Tenis 13.07.2014 | 14:50
Đoković će biti prvi i na kraju 2014.?

Do kraja godine od velikih turnira ostalo je da se odigra četiri Mastersa, jedan Gren slem i završni Masters kup u Londonu, a Novak ima odličnu šansu da ostane prvi i na kraju 2014.

U nastavku sezone Rafael Nadal brani nešto veći broj poena od Novaka Đokovića, pa je to prilika za srpskog tenisera da poveća razliku u odnosu na najvećeg rivala na prvoj poziciji do kraja godine.

Nadal zaključno sa Masters kupom u Londonu u nastavku sezone brani 6.020 poena, 280 više od najboljeg tenisera sveta.

Sjajne rezultate prošle godine Španac je ostvario na američkog turneji. Osvojio je Masterse u Montrealu i Sinsinatiju, kao i poslednji Gren slem sezone US open (ukupno 4.000 bodova).

Upravo će taj period biti Novakova prilika da napravi zalihu pred finiš sezone. Srpski teniser je na ta tri turnira osvojio 1.740 bodova (polufinale Montreala, četvrtfinale Sinsinatija i finale US opena).

Nakon US opena Đoković je odigrao finiš prošle sezone bez greške – osvojio je turnire u Pekingu, Šangaju i Parizu, a trijumfovao je i na završnom turniru u Londonu ostvarivši drugu godinu za redom sve pobede (ukupno 4.000 bodova na četiri turnira).

Nadal je od US opena u 2013. pao u formi, ali je ipak ostvario dobre rezultate, igrao je finale u Pekingu, polufinale u Šangaju, polufinale u Parizu i finale u Londonu (ukupno 2.020 bodova).

U svakom slučaju, Đoković ima odličnu šansu da treći put nakon 2011. i 2012. godinu završi na prvom mestu ATP liste.

Komentari / 0

Ostavite komentar