Амбасада Турске у БиХ: Ердоганова изјава је измишљена

Амбасадор Републике Турске у Босни и Херцеговини Цихад Ергинаy демантовао је наводе о изјави турског премијера Рецепа Таyyипа Ердогана у вијести која је протеклих дана без поузданог извора објављена у медијима у регији.

Босна и Херцеговина 13.07.2014 | 14:24
Амбасада Турске у БиХ: Ердоганова изјава је измишљена

Подсјетивши да су неки интернет портали без позивања на било какав извор прије два дана објавили наводну изјаву премијера Ердогана у којој се каже "Сад се кунем великим Аллахом да кад би ико, на било какав начин дирнуо Бошњаке, имао би против себе сто милиона Турака“ и да је та изјава изазвала буру реакција у региону, па чак и реакције неких високопозционираних политичара, амбасадор Ергинаy је за Анадолију демантовао постојање такве изјаве.

"Турска је пријатељ БиХ и њена подршка на сваком плану. Тако ће и остати. Ми желимо да БиХ видимо мирну, стабилну и у благостању. Све наше активности су у том правцу“, казао је Ергинаy.

Нагласивши да је Турска против било каквих сепаратистичких реторика и реторика подјела, амбасадор Ергинаy је позвао кругове и медије кој су у јавност објавили ту непостојећу изјаву да буду озбиљни и одговорни у свом раду.

Истакавши да обављивање сличних лажних тврдњи не доноси ништа добро БиХ, амбасадор Ергинаy је казао да Турска подржава БиХ у цјелини и да је то потврђено и током недавних поплава које су задесиле земљу, када је помоћ Турске допремана у све угрожене регије.

Указујући на изванредне билатералне односе Турске и БиХ, амбасадор Ергинаy је казао да увијек има простора за њихово додатно унапређивање и додао да ће то и бити задатак на којем ће радити и у наредном периоду.

Извор: Анадолија

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

xxл

13.07.2014 12:29

Ово је само доказ колико је Милорад Додик, колико је сва његова власт СНСД-а и у заједничким институцијама БиХ и у Републици Српској приглупа. Поред обавјештајне службе, поред Радмановића у Предједништву БиХ, поред све толике силе агенција и институција, они (Миле Додик и његови СНСД-овци) најсједају "на руду" ко највећи глупаци, на изјаве неких зезатора који се зезају по фејсбубуку. Мајко мила ко нас води и представља у свијету! Зар нису могли прво тражити одговор у вези тога у амбасади Турске у Сарајеву?! Нису јер су глупи, не знају како то иде а и треба им свађа и завада да се који глас уграби?

ОДГОВОРИТЕ
Name

млито

13.07.2014 12:36

Ал' се зато Додик на њу уватио ко мува на г..но.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

13.07.2014 12:43

Баја срамото једна, напросто си испао смијешан. Вјерујеш ли ти својим очима и ушима или некаквим ратнохушкачким порталима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

13.07.2014 12:44

Па нормално да је измисљена избори се близе треба налозити велике Србе и Муслимане како је немогуце зивјети са комсијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цињенице

13.07.2014 13:30

Дај молим те xxл па и Босиц је реаговао а не само Додик. Треба бит постен па и то реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

13.07.2014 13:37

Ех што нису Додик, Радмановић и Павић измишљени ликови као и ова прића. Ееее...како бисмо били сретан народ...Овако се пробудим и сватим болну чињеницу да ово нису ликови из цртаних филмова, него људи представљају и срамоте мој народ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папагај

13.07.2014 13:44

Након поплаве у РС појавиле се велике "новинске (медијске) патке", веће од несталог авиона Владе РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

13.07.2014 14:27

Цињенице: ОДГОВОР! Босић је реаговао, али Босић није власт која треба да зна чињенице! Босић је обманут као и сви остали од оних који су власт, а ти су Додик Миле манипулатор и лажовчина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

13.07.2014 14:32

Није ми јасно зашто ову вијест не преносу и Независне као и Глас Српске. Понашају се као да су у Сјеверној Кореји. Значи када нека вијест њима одговара објаве је одмах, а када им нешто не одговара - то се није ни десило. Људи моји то је дно дна, кад ћете више једном прогледати поред својих очију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тесањ

13.07.2014 15:12

Препо се Додик портала, и треба да се боји. Јос мало и бит це пуц, пуц, озези, озези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАДИКА

13.07.2014 15:40

ДОЛЕ НАЦИОНАЛИЗАМ. ПРЕДСЕДНИЧЕ ПРИЧАЈ О ЕКОНОМИЈИ, БОЉЕМ ЖИВОТУ И СУЖИВОТУ. ПОДНЕСИ ОСТАВКУ ПРЕ ИЗБОРА, ТО ЈЕ КУЛТУРНИЈЕ, НЕГО СЛУШАТИ НЕБУЛОЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеса

13.07.2014 17:42

Управо на РТРС-у иде изјава Додика, зуцна, озбиљна, одбранице нас све од хорди које долазе! И ако је у слузби предизборне кампање, ово је ипак глупост и то невидјена. Да се овако прими неко ко претендује да је некакав дрзавник, ма циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyл

13.07.2014 17:53

xxxл: Ти си обицна једна луда која нахускава народ, али и то је добро то се види по овим коментарима. Знаци сви су на један калуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

13.07.2014 18:04

Па то је снсд и пустио као балон.Цуди ме Вучић мислио сам да је лукавији. За сад га баја добро развлачи или ......?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

13.07.2014 18:37

Спиновање је мајка опстанка на власти. Зато је потребно, у недостатку материјала за спин, измислити га. Јер, како то да у Српској радници штрајкују, синдикати се буне, малинари најављују протесте, јавност прича о лажним др. министрима, а српство угрожено од Турака? Турци ко вактиле Мехмед ИИ. Фатих спремају инвазију. Јаничари исукали сабље, а Срби би о платама и пензијама, о министрима и докторатима, о Закону о раду… Не иде никако. Скретање пажње са горућих проблема у Српској постало је провидно као целофан. Тај „целофан спин“ вријеђа интелигенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

13.07.2014 18:56

Вијест о изјави Ердогана, свеједно била она или не била, леже као кец на десетку. Сад се има о чему млатити и замлаћивати. Да је нема ваљало би је измислити, и изјаву и Ердогана. Више вриједи ова изјава, било је или не било, него сви добро плаћени и преплаћени лобисти и овдје и по свијету. Дође као мелем на рану, љута изјава на љуту рану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Никад Извини

14.07.2014 00:06

А да се за поцетак преко тог амбасасора неко извини у насе име за поступке драгог нам водје цисто да се види да овдје има и неко нормалан ко прихвата испрузену руку од пријатељске Турске.А ово ко је измислио мозда је ста и мого да надје од изјава Ердогана па да накалеми ал то је неко ко прилике у Турској не позна и вјероватно је одавде из неке слузбе. Ово се инаце све тако брзо десило да ни Влајки није био у стању да реагује у спасавању драгог мам водје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС СРАЊЕ!

14.07.2014 04:18

Је ли ви знате иког ко гледа онај РТРС ? Ја не могу вјеровати да постоје "ЉУДИ" који прате тај канал и да вјерују том каналу ?

ОДГОВОРИТЕ