Босић: Лицемјерна политика СНСД-а

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић изражава забринутост поводом скандалозне изјаве турског премијера Реџепа Таипа Ердогана и нереаговања званичних органа БиХ.

Република Српска 13.07.2014 | 11:42
Босић: Лицемјерна политика СНСД-а

"Ова изјава је директно мијешање у унутрашње ствари друге државе, као и потпиривање међунационалних тензија у БиХ", рекао је Босић.

Лидер Српске демократске странке пита члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојшу Радмановића зашто није покренуо дипломатске процедуре које се примјењују у оваквим случајевима и зашто то није урадио Златко Лагумџија, кога је Милорад Додик поново сачувао на мјесту иностраних послова БиХ.

''Ердоганова изјава морала је наићи на адекватан одговор званичнх институција", каже Босић и додаје да Радмановићи други кадрови СНСД-а у Сарајеву по ко зна који пут једно говоре у јавности, а друго раде у стварности.

"Зашто Радмановић није упутио протесно писмо турском предсједнику и о томе обавјестио ОЕБС и УН, и зашто Министарство иностраних послова БиХ није позвало на разговор турског амбасадора у БиХ?''- наглашава лидер Српске демократске странке.

Он тврди да је ово поновни доказ лицемјерне политике СНСД-ових кадрова на највишим положајима у Сарајеву.

"Умјесто да траже одговорност министра иностраних послова Златка Лагумџије и његове замјенице Ане Тришић-Бабић због нереаговања у овом и сличним случајевима, они су саучесници овакве политике против Срба и Републике Српске", рекао је Босић.

Наводи да су то још једном директно доказали и недавним гласањем против смјене Лагумџије с мјеста министра иностраних послова.

''Додик и СНСД и на овај начин директно на дјелу доказују своју званичну подршку Лагумџијиној пробошњачкој политици''- закључује Босић.

Извор: БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

сале

13.07.2014 09:47

За СНСД нема неког посебног назива осим да је то само једна секта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

13.07.2014 09:48

АМА БОСИЦУ, ОВО ЈЕ ДОГОВОР ШОЈИЋА (ЧИТАЈ ДОДИКА) СА ОНОМ МАХАЛУШОМ ОД ЛАГУМЏИЈЕ, НЕПОТРЕБНИ СУ ТВОЈИ КОМЕНТАРИ... ОВАКВЕ ГЛУПОСТИ ОД СПИНОВА СЕ ПРЕСКАЦУ НЕ КОМЕНТАРИСУ... И ДАЈ "УДАВИТЕ" ОНОГ ДОСАДНОГ ИВАНИЦА - БИВСИ ИЗВИЂАЦ СЕ ОПАСНО ЗАИГРАО... ПОЦИЊЕ ОПАСНО СМЕТАТИ КОМПЛЕТНОМ ПРОЈЕКТУ...БОЈИМ СЕ ДА ВАС НЕ РАЗВАЛИ БИВШИ ТИТОВ ИЗВИДЈАЧ

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

13.07.2014 09:49

Новинари који објављују лажне вијести требају одговоарати на суду! Наводна изјава Ердогана је највјероватније непровјерена и нетачна,фалсификат?! Наводна изјава турског премијера Рецепа Таyyипа Ердогана да се "куне великим Аллахом" да би, када би било ко и на било какав начин "дирнуо у Бошњаке", "имао против себе сто милиона Турака!", која је протеклих дана изазвала жестоке реакције у региону, укључујући и неке високопозициониране политичаре у Босни и Херцеговини, по свему судећи је измишљена! Трагајући за извором спорне информације дошли смо до мало познатог портала Балканџије.нет које ту вијест пласирао вјероватно први. Вијест су, наиме, објавили 10. јула у 9.28 минута. Минут касније вијест је "закачена" на Фацебоок профил овог портала и убрзо је "запалила" социјалне мреже. Портал не наводи гдје је Ердоган споменуту изјаву дао (иако ће неки медији касније пренијети да је то било на предизборном скупу), те да ли је ријеч о цитату из одређеног интервјуа или говору на политичком скупу. Једино што је наведено као извор јесте "Фацебоок проф. Босна Лр.турк"!?. Протеклих дана новинари Клиx.ба су покушали доћи до извора информације и о томе шта је Ердоган тачно рекао. Но, турске колеге не знају ништа о таквој изјави која би, да ју је Ердоган заиста дао, сигурно изазвала пажњу и у Турској. Ангажирали смо и додатно поједине турске колеге. И они су протеклих дана трагали за споменутом изјавом премијера Ердогана. Али ње напросто нема! Нема је ни у сервисима угледне турске државне новинске агенције Анадолија, која прати све наступе државних званичника, а посебно премијера Ердогана. Из више извора у Турској нам је потврђено да таква изјава премијера Ердогана, која је запалила регион, напросто не постоји! Осим тога, појединим аналитичарима и познаватељима прилика у Турској је, такође, упао у очи начин на који Ердоган у својој изјави третира Османско царство као неког ко је издао и оставио на цједилу Бошњаке 1878. године на Берлинском конгресу, те констатирају како би Ердоган себи тешко дозволио такав јавни наступ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој став

13.07.2014 09:51

Мани се бар ти Босићу шупље Бајине демагогије. Теби народ више вјерује него њему. Држи се умјерених Бошњака и Хрвата, само тако можемо живјети у миру. Позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

13.07.2014 09:54

И ти Босицу си мало плитак..прво провјери јесу тацне те информације за тог турцина ако тако мислис водити дрзаву непромисљено онда смо опет нагрбусили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фелиx

13.07.2014 09:55

Ај Босићу гледај у своје двориште. Бирајте кандидата за члана предсједништвва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Холланд

13.07.2014 09:59

Добро Босицу засто се Србија смије петљат а Турска не?Ми се осјецамо Турцима и они нас стите исто као сто је вас Србија ститила..тако да не видим проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

13.07.2014 09:59

НИСУ ОВИ ИЗ СНСД-А САОУЦЕСНИЦИ... ПОГРЕШНА ФОРМУЛАЦИЈА... ОНИ СУ ПОДАНИЦИ ЛАГУМЏИЈЕ....ФИРМА "ДОДО & КОНЧИТА" Д.О.О. ЛАКТАСИ СУ ДРУСТВО ЈЕДНОГ ЛИЦА,КОЈЕ ЈЕ ПРОТОЦНИ БОЈЛЕР ЗА СКОРОЈЕВИЋЕ СВИХ БОЈА, ЗАНИМАЊА И ТУ НАЦИЈА НИЈЕ БИТНА. БИТНА ЈЕ ВАЛУТА И ИНТЕРЕС... НАЖАЛОСТ ОВО НИЈЕ ШАЛА, ОВО ЈЕ ИСТИНА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

13.07.2014 10:09

Понављам опет .......Док год постоји заједничка држава и једним и другим и трећим ће главни адут бити национализам а знате зашто? Зато што других адута немају. Неспособни су и једни и другии трећи да било шта ураде осим да пљачкају овај ионако осиромашени народ. Данас у БиХ имате два ентитета у којима дјеца сањају да оду, искривљен систем ( сустав ) вриједности у којима се олигархија са својим потомцима бахати на конто новца који су покрали од поштеног и сиромашног становништва и нема никаквих назнака за бољу будућност. Нажалост из БиХ свако нормалан мора да има жељу да оде јер није могуће опстати у тој држави осим ако нисте припрдак власти, син или кћерка неког од олигархије или једноставно будала која то све не види. Наведеним није проблем останка и опстанка. Да парадокс буде већи ови сиромашни који су покрадени уче своју дјецу како и они треба да буду као ови што су их покрали а поштених људи и породица ( обитељи ) је све мање и мање ... то је пут који конвертира у нулу односно у ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

13.07.2014 10:27

Брате Босићу до коначне побједе поздрав из брода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

13.07.2014 10:27

Народ је пуно паметнији него сто Миле и његови мисле.Једини њихов адут на изборима је играти на карту,народ је неписмен,народ је глуп,прицамо им прице на РТРС и побједицемо.Понављај сваки дан да је СДС пробосанска странка.Ја бих волио видјети само будалу која им је то прва рекла да це им упалити на изборима.Цуј СДС са Радованом про Босанска странка....хахахахахх...Ко воли ове из СНСД а,или има свој интерес, гласаце за њих па да Миле побије пола опозиције.На срецу има пуно оних који мисле својом главом...А и досло је до грла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

13.07.2014 10:41

Босицу ста цекас руси овај резим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

13.07.2014 11:20

Сложио бих се овдје са господином Босићем кад каже да овакве изјаве морају наићи на адекватан одговор званичних институција. Због тога су нам потребни људи који су спремни заиста стати у одбрану Републике Српске а не само причати о томе и просипати причу народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

13.07.2014 17:32

Ово је најподесније мјесто гдје сви који знају напола да пису, коментарису свјетску политику и да лијепе етикете ко је лопов а ко је будала. Само је битно да се пљује по неком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХАЦ

13.07.2014 21:43

Па како казу политицари у Србији да воле РС јер ту зиве срби њихова браца.. па тако и турци имају своју брацу у Босни и воле их.. и ста ту има лосе односно каква је разлика Србије и срба у Босни и Турске и босњака у Босни па сви знаци воле своју брацу.. !! :Д :Д а вама плитицарима у РС-у боље да се бавите економијом и корупцијом а не глупостима.. увијек це тога бити да браца бране брацу.. :)

ОДГОВОРИТЕ