Bosić: Licemjerna politika SNSD-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izražava zabrinutost povodom skandalozne izjave turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana i nereagovanja zvaničnih organa BiH.

Republika Srpska 13.07.2014 | 11:42
Bosić: Licemjerna politika SNSD-a

"Ova izjava je direktno miješanje u unutrašnje stvari druge države, kao i potpirivanje međunacionalnih tenzija u BiH", rekao je Bosić.

Lider Srpske demokratske stranke pita člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojšu Radmanovića zašto nije pokrenuo diplomatske procedure koje se primjenjuju u ovakvim slučajevima i zašto to nije uradio Zlatko Lagumdžija, koga je Milorad Dodik ponovo sačuvao na mjestu inostranih poslova BiH.

''Erdoganova izjava morala je naići na adekvatan odgovor zvaničnh institucija", kaže Bosić i dodaje da Radmanovići drugi kadrovi SNSD-a u Sarajevu po ko zna koji put jedno govore u javnosti, a drugo rade u stvarnosti.

"Zašto Radmanović nije uputio protesno pismo turskom predsjedniku i o tome obavjestio OEBS i UN, i zašto Ministarstvo inostranih poslova BiH nije pozvalo na razgovor turskog ambasadora u BiH?''- naglašava lider Srpske demokratske stranke.

On tvrdi da je ovo ponovni dokaz licemjerne politike SNSD-ovih kadrova na najvišim položajima u Sarajevu.

"Umjesto da traže odgovornost ministra inostranih poslova Zlatka Lagumdžije i njegove zamjenice Ane Trišić-Babić zbog nereagovanja u ovom i sličnim slučajevima, oni su saučesnici ovakve politike protiv Srba i Republike Srpske", rekao je Bosić.

Navodi da su to još jednom direktno dokazali i nedavnim glasanjem protiv smjene Lagumdžije s mjesta ministra inostranih poslova.

''Dodik i SNSD i na ovaj način direktno na djelu dokazuju svoju zvaničnu podršku Lagumdžijinoj probošnjačkoj politici''- zaključuje Bosić.

Izvor: BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

sale

13.07.2014 09:47

Za SNSD nema nekog posebnog naziva osim da je to samo jedna sekta...

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

13.07.2014 09:48

AMA BOSICU, OVO JE DOGOVOR ŠOJIĆA (ČITAJ DODIKA) SA ONOM MAHALUŠOM OD LAGUMDŽIJE, NEPOTREBNI SU TVOJI KOMENTARI... OVAKVE GLUPOSTI OD SPINOVA SE PRESKACU NE KOMENTARISU... I DAJ "UDAVITE" ONOG DOSADNOG IVANICA - BIVSI IZVIĐAC SE OPASNO ZAIGRAO... POCINJE OPASNO SMETATI KOMPLETNOM PROJEKTU...BOJIM SE DA VAS NE RAZVALI BIVŠI TITOV IZVIDJAČ

ODGOVORITE
Name

xxl

13.07.2014 09:49

Novinari koji objavljuju lažne vijesti trebaju odgovoarati na sudu! Navodna izjava Erdogana je najvjerovatnije neprovjerena i netačna,falsifikat?! Navodna izjava turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana da se "kune velikim Allahom" da bi, kada bi bilo ko i na bilo kakav način "dirnuo u Bošnjake", "imao protiv sebe sto miliona Turaka!", koja je proteklih dana izazvala žestoke reakcije u regionu, uključujući i neke visokopozicionirane političare u Bosni i Hercegovini, po svemu sudeći je izmišljena! Tragajući za izvorom sporne informacije došli smo do malo poznatog portala Balkandžije.net koje tu vijest plasirao vjerovatno prvi. Vijest su, naime, objavili 10. jula u 9.28 minuta. Minut kasnije vijest je "zakačena" na Facebook profil ovog portala i ubrzo je "zapalila" socijalne mreže. Portal ne navodi gdje je Erdogan spomenutu izjavu dao (iako će neki mediji kasnije prenijeti da je to bilo na predizbornom skupu), te da li je riječ o citatu iz određenog intervjua ili govoru na političkom skupu. Jedino što je navedeno kao izvor jeste "Facebook prof. Bosna Lr.turk"!?. Proteklih dana novinari Klix.ba su pokušali doći do izvora informacije i o tome šta je Erdogan tačno rekao. No, turske kolege ne znaju ništa o takvoj izjavi koja bi, da ju je Erdogan zaista dao, sigurno izazvala pažnju i u Turskoj. Angažirali smo i dodatno pojedine turske kolege. I oni su proteklih dana tragali za spomenutom izjavom premijera Erdogana. Ali nje naprosto nema! Nema je ni u servisima ugledne turske državne novinske agencije Anadolija, koja prati sve nastupe državnih zvaničnika, a posebno premijera Erdogana. Iz više izvora u Turskoj nam je potvrđeno da takva izjava premijera Erdogana, koja je zapalila region, naprosto ne postoji! Osim toga, pojedinim analitičarima i poznavateljima prilika u Turskoj je, takođe, upao u oči način na koji Erdogan u svojoj izjavi tretira Osmansko carstvo kao nekog ko je izdao i ostavio na cjedilu Bošnjake 1878. godine na Berlinskom kongresu, te konstatiraju kako bi Erdogan sebi teško dozvolio takav javni nastup.

ODGOVORITE
Name

Moj stav

13.07.2014 09:51

Mani se bar ti Bosiću šuplje Bajine demagogije. Tebi narod više vjeruje nego njemu. Drži se umjerenih Bošnjaka i Hrvata, samo tako možemo živjeti u miru. Pozz

ODGOVORITE
Name

rade

13.07.2014 09:54

I ti Bosicu si malo plitak..prvo provjeri jesu tacne te informacije za tog turcina ako tako mislis voditi drzavu nepromisljeno onda smo opet nagrbusili

ODGOVORITE
Name

Felix

13.07.2014 09:55

Aj Bosiću gledaj u svoje dvorište. Birajte kandidata za člana predsjedništvva.

ODGOVORITE
Name

Holland

13.07.2014 09:59

Dobro Bosicu zasto se Srbija smije petljat a Turska ne?Mi se osjecamo Turcima i oni nas stite isto kao sto je vas Srbija stitila..tako da ne vidim problem

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

13.07.2014 09:59

NISU OVI IZ SNSD-A SAOUCESNICI... POGREŠNA FORMULACIJA... ONI SU PODANICI LAGUMDŽIJE....FIRMA "DODO & KONČITA" D.O.O. LAKTASI SU DRUSTVO JEDNOG LICA,KOJE JE PROTOCNI BOJLER ZA SKOROJEVIĆE SVIH BOJA, ZANIMANJA I TU NACIJA NIJE BITNA. BITNA JE VALUTA I INTERES... NAŽALOST OVO NIJE ŠALA, OVO JE ISTINA...

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

13.07.2014 10:09

Ponavljam opet .......Dok god postoji zajednička država i jednim i drugim i trećim će glavni adut biti nacionalizam a znate zašto? Zato što drugih aduta nemaju. Nesposobni su i jedni i drugii treći da bilo šta urade osim da pljačkaju ovaj ionako osiromašeni narod. Danas u BiH imate dva entiteta u kojima djeca sanjaju da odu, iskrivljen sistem ( sustav ) vrijednosti u kojima se oligarhija sa svojim potomcima bahati na konto novca koji su pokrali od poštenog i siromašnog stanovništva i nema nikakvih naznaka za bolju budućnost. Nažalost iz BiH svako normalan mora da ima želju da ode jer nije moguće opstati u toj državi osim ako niste priprdak vlasti, sin ili kćerka nekog od oligarhije ili jednostavno budala koja to sve ne vidi. Navedenim nije problem ostanka i opstanka. Da paradoks bude veći ovi siromašni koji su pokradeni uče svoju djecu kako i oni treba da budu kao ovi što su ih pokrali a poštenih ljudi i porodica ( obitelji ) je sve manje i manje ... to je put koji konvertira u nulu odnosno u ništa!

ODGOVORITE
Name

ilija

13.07.2014 10:27

Brate Bosiću do konačne pobjede pozdrav iz broda

ODGOVORITE
Name

Mi sami

13.07.2014 10:27

Narod je puno pametniji nego sto Mile i njegovi misle.Jedini njihov adut na izborima je igrati na kartu,narod je nepismen,narod je glup,pricamo im price na RTRS i pobjedicemo.Ponavljaj svaki dan da je SDS probosanska stranka.Ja bih volio vidjeti samo budalu koja im je to prva rekla da ce im upaliti na izborima.Cuj SDS sa Radovanom pro Bosanska stranka....hahahahahh...Ko voli ove iz SNSD a,ili ima svoj interes, glasace za njih pa da Mile pobije pola opozicije.Na srecu ima puno onih koji misle svojom glavom...A i doslo je do grla.

ODGOVORITE
Name

ranko

13.07.2014 10:41

Bosicu sta cekas rusi ovaj rezim!

ODGOVORITE
Name

Душан

13.07.2014 11:20

Сложио бих се овдје са господином Босићем кад каже да овакве изјаве морају наићи на адекватан одговор званичних институција. Због тога су нам потребни људи који су спремни заиста стати у одбрану Републике Српске а не само причати о томе и просипати причу народу.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

13.07.2014 17:32

Ovo je najpodesnije mjesto gdje svi koji znaju napola da pisu, komentarisu svjetsku politiku i da lijepe etikete ko je lopov a ko je budala. Samo je bitno da se pljuje po nekom.

ODGOVORITE
Name

BIHAC

13.07.2014 21:43

Pa kako kazu politicari u Srbiji da vole RS jer tu zive srbi njihova braca.. pa tako i turci imaju svoju bracu u Bosni i vole ih.. i sta tu ima lose odnosno kakva je razlika Srbije i srba u Bosni i Turske i bosnjaka u Bosni pa svi znaci vole svoju bracu.. !! :D :D a vama pliticarima u RS-u bolje da se bavite ekonomijom i korupcijom a ne glupostima.. uvijek ce toga biti da braca brane bracu.. :)

ODGOVORITE