Звезда разбила Крку 5:2

Фудбалери Црвене звезде забележили су и другу победу на припремама у Словенији, пошто су са убедљивих 5:2 савладали екипу Крке.

Фудбал 12.07.2014 | 20:27
Звезда разбила Крку 5:2

Звезда је одиграла сјајно прво полувреме, после ког је водила са убедљивих 3:0 головима бекова – Николе Мијаиловића и Марка Петковића, док је трећи погодак био дело Александра Ковачевића са дистанце. Крка је у наставку смањила са пенала, да би капитен Ненад Милијаш узвратио, такође са беле тачке. На 5.1 повисио је Ђорђе Деспотовић, а коначан резултат поставио Новак у самом финишу.

Тренер тима са Маракане Ненад Лалатовић извео је тренутно најјачу поставу на старту меча, да би у наставку шансу добили углавном сви млади играчи. У првих 45 минута истакао се Вукан Савићевић, док је други део припао тандем младих офанзиваца из Звездине школе, Лука Јовић – Ђорђе Деспотовић.

Шампион Србије је у првом мечу на припремама савладао друголигаша Вержеј са 4:2.

Црвено-бели се у недељу враћају у Београд.

Екипа Ненада Лалатовића је у уводних 15 минута претила углавном преко бокова, највише се истакао новајлија Ненад Гаврић, али су дефанзивци Крке успели да сачувају своју мрежу. Ипак, само три минута касније, Звезда стиже до вођства.

Капитен Ненад Милијаш одузео је лопту противнику надомак казненог и лепо је одложио на леву страну – одакле је Никола Мијаиловић шаље у мрежу.

Наставила је екипа из Београда у истом ритму, да би мало пре пола часа игре дуплирала предност, а овога пута се у стрелце уписао десни бек – Марко Петковић. Опет се у улози асистента нашао Ненад Милијаш, идеално је центрирао а млади репрезентативац главом погодио гол.

Треба напоменути и одличну игру младог Вукана Савићевића. Везиста из Звездине школе прави доста проблема дефанзивцима Крке, како продорима, тако и пасовима ка својим играчима. Управо после једног таквог продора црвено-бели су крунисали сигурних 45 минута.

Савићевић је преварио двојицу чувара, повукао лопту и затим је одложио Александру Ковачевићу, који је снажним ударцем из даљине шаље иза леђа голмана.

Двадесетак навијача Црвене звезде који организовано навијају, скандирали су, очигледно задовољни игром Милијаша, "Ти си наш капитен Ненаде".

Словеначка екипа смањила је после десет минута игре у наставку, после доста чудне одлуке главног арбитра. Кахриман је лако ухватио центаршут, дуел младог Ристића И нападача Крке се наставио, а судија показао на белу тачку.

Примљен погодак није пореметио играче шампиона Србије, наставили су да диктирају темпо и притискају ривала, да би после старта над Ифеани Оњилом уследио нови пенал. Одговорност је преузео Милијаш и послао лопту под пречку за 4:1.

Иако је Ненад Лалатовић променио готово целу прву поставу, ситуација на терену се није променила, па је убрзо било 5:1 на Звезду. Млађани Лука Јовић, стрелац у првом мечу, повукао је лопту кроз средину и сјајно избацио Ђорђа Деспотовића '1 на 1' са голманом Крке, а центарфор је лако сместио у мрежу.

Само четири минута касније, у 79. минуту, Крка је успела да постигне други погодак. Голу Новака претходио је промашај Деспотовића, после нове асистенције Јовића. Нападач Крке је остао усамљен у казненом простору и лако погодио празну мрежу после повратне лопте.

До краја сусрета нови сјајан продор имао је 16-годишњи Лука Јовић, преварио је двојицу чувара, ушао у казнени и упутио ударац. Голман словеначке екипе успео је само да закачи лопту, али довољно да је успори и омогући саиграћу да је избије са линије.

Коментари / 0

Оставите коментар