СП: Вечерас за 3. место БРА - ХОЛ

Вечерас је на програму најмучнија утакмица у историји фудбала, која се не игра ни једнима, ни другима. Али, шта би могао да буде исход? 

Фудбал 12.07.2014 | 18:01
СП: Вечерас за 3. место БРА - ХОЛ

Вечерас се игра, према многим мишљењима, најмучнија утакмица у историји фудбала.

Све што је фудбалерима Бразила и Холандије било потребно јесте да после пораза у полуфиналима, свако на свој начин, оду кућама и пробају да забораве тај неуспех. Али, правила су сурова: утакмица за треће место мора да буде одиграна.

Ни Луис Фелипе Сколари, ни Луј ван Гал нису због тога срећни и то не крију. А, свако има своје муке... Једни су психички убијени после 1:7 у дуелу са Немачком, други физички истрошени после 120 минута фудбала са Аргентином, дан касније и пораза на пенале.

БРАЗИЛ

Песимисти, каквих у Бразилу за вријеме СП није мањкало, су у својим мислима веројатно исписали неколико могућих црних сценарија за репрезентацију Бразила. Ипак, веројатно ниједан није ишао толико далеко да помисли како је могуће да домаћин у полуфиналу изгуби 7:1. Пораз који ће се заувек препричавати се догађа веројатно једном у историји.

Тактика после тога, састав екипе? Тактика ће веројатно остати иста, јер од тих 4-2-3-1 Сколари није одустао ни у једном тренутку. Без обзира што је било видљиво да би нешто требало мењати. Састав можда доживи бројне промене, а можда тврдоглави Бразилац настави по свом..

Постоји ли простор за промене? Постоји, само је питање хоће ли дати резултата. Сигурно је да се у срце одбране враћа капетан Тијаго Силва. Није искључено да видимо нови бековски пар Максвел - Дани Алвеш. У средини терена минуте чекају Рамиреш, Ернанеш... Спреман је и Вилијан да заигра од првог минута, кад већ није био довољно употребљен до сада.

Фред? Тешко је присетити када су навијачи неке репрезентације толико негодовали против наступа неког играча. Ветеран у нападу Бразила није направио готово ништа на овом првенству. Његова појава на терену толики иритира домаће навијаче да су му против Њемачке звиждали на сваки додир лопте. Проблем је што ни Жо није нека алтернатива...

Нејмар остаје ван конкуренције, а то је очигледно хендикеп с којим Бразилци нису били спремни да се носе.

Ипак, требало би бити реалан и рећи да Бразил није канта и да је пораз у полуфиналу био, пре свега, последица пуцања на психолошком плану. Можда би баш због тог пораза могли да буду веома неугодан противник Холандији.

ХОЛАНДИЈА

За разлику од Бразила, Холандија се у полуфиналу није осрамотила, али то не значи да је пораз након једанаестераца против Аргентине био мање болан, напротив. Ипак, према приказаном у полуфиналу, Холандија није заслужила да игра за трофеј. Овај тим није дао гол 240 минута...

У утакмицама за треће место увек постоји питање мотивације, а разочарани Ван Гал је одмах после пораза од Аргентине изјавио како утакмице за треће место не би требало играти. Када су се емоције мало слегле, поручио је да иду по бронзу, јер не желе турнир завршити с два пораза.

Ван Гал би могао да направи неколико промена у саставу. Извесно је да ће из екипе испасти Најџел Де Јонг, који се повређен вратио у акцију да јури Лионела Месија, али није издржао дуже од сат времена. На позицију крај десне аут линије могао би да се вратил Дарил Јанмат.

СУДИЈА

Алжирском судији Хајмудију је ово четврта утакмица на СП. До сада је судио врло добро уз укупно седам показаних картона. Ипак, треба приметити да је лак на пиштаљци и да често прекида игру, тј. да на утакмицама које је он судио има више фаулова него што је то просек на Мундијалу. Холанђанима је већ судио у групи, у мечу са Аустралијом.

Коментари / 0

Оставите коментар