Гвардиола или Мурињо селектор Бразила?

Док се Сколари спрема за меч за треће место на Мундијалу, у Бразилу увелико траје дискусија око тога ко би требало да га наследи.

Фудбал 12.07.2014 | 17:26
Гвардиола или Мурињо селектор Бразила?

Бразилци Бразилцима (више) не верују.

Иако никада у историји Мундијала, а то ће бити потврђено и у недељу увече, првак света није постала селекција са странцем на месту селектора, у Бразилу је све више оних који су убеђени да немају довољно квалитетног тренера за посао селектора националног тима.

После дебакла који је "Селесао" доживео у полуфиналу Светског првенства код куће и пораза од Немачке 1:7, покренута је дискусија око тога ко би требало да буде наследник Луиса Фелипеа Сколарија, човека који је јасно поручио да отказ неће дати, упркос свему.

Тако је тренер Сао Паула Мориси Рамаљо изнео став да би водећи људи бразилског фудбала требало да контактирају или Пепа Гвардиолу или Жозеа Муриња.

Рамаљо је, уз легендарног Зика, један од тренера које предлажу новинари, али он сам има другачије мишљење...

"Мислим да је сада време за Титеа", рекао је Рамаљо, помињући бившег тренера Коринтијанса.

"Он је освајао титуле. Он мора да буде на листи кандидата".

Потом је додао...
"Ако селектор неће бити Бразилац, онда мора да буде неко од најбољих. Гвардиола би био мој први избор. Или Мурињо. Морамо да имамо 'топ' стручњака, који има резултате и статус. Некога ко добро функционише под притиском", рекао је Рамаљо.

И нема сумње да је у праву када наводи имена Гвардиоле или Муриња, обојица су "топ", али њих двојица, осим титула које су освајали, немају баш ништа заједничко када су погледи на фудбал у питању и то донекле говори да је Рамаљов начин размишљања површан.

Да ли Бразил има фудбалере који би могли да играју "тика-таку"? Према виђеном на шампионату - нема. Иако супротно логици, па и историји, Бразил тренутно има фудбалере који нагињу ка "ратничком" стилу, а онда би логично Мурињо био прави избор.

Само, да ли је могуће да било ко од њих двојице прихвати такав изазов? И један и други зарађују милионе у Бајерну и Челсију, а тешко да би им било дозвољено да раде паралелно... Мада, сам Мурињо је рекао да ће једног дана сигурно бити селектор, али и да је то за њега сада досадно

Коментари / 0

Оставите коментар