Gvardiola ili Murinjo selektor Brazila?

Dok se Skolari sprema za meč za treće mesto na Mundijalu, u Brazilu uveliko traje diskusija oko toga ko bi trebalo da ga nasledi.

Fudbal 12.07.2014 | 17:26
Gvardiola ili Murinjo selektor Brazila?

Brazilci Brazilcima (više) ne veruju.

Iako nikada u istoriji Mundijala, a to će biti potvrđeno i u nedelju uveče, prvak sveta nije postala selekcija sa strancem na mestu selektora, u Brazilu je sve više onih koji su ubeđeni da nemaju dovoljno kvalitetnog trenera za posao selektora nacionalnog tima.

Posle debakla koji je "Selesao" doživeo u polufinalu Svetskog prvenstva kod kuće i poraza od Nemačke 1:7, pokrenuta je diskusija oko toga ko bi trebalo da bude naslednik Luisa Felipea Skolarija, čoveka koji je jasno poručio da otkaz neće dati, uprkos svemu.

Tako je trener Sao Paula Morisi Ramaljo izneo stav da bi vodeći ljudi brazilskog fudbala trebalo da kontaktiraju ili Pepa Gvardiolu ili Žozea Murinja.

Ramaljo je, uz legendarnog Zika, jedan od trenera koje predlažu novinari, ali on sam ima drugačije mišljenje...

"Mislim da je sada vreme za Titea", rekao je Ramaljo, pominjući bivšeg trenera Korintijansa.

"On je osvajao titule. On mora da bude na listi kandidata".

Potom je dodao...
"Ako selektor neće biti Brazilac, onda mora da bude neko od najboljih. Gvardiola bi bio moj prvi izbor. Ili Murinjo. Moramo da imamo 'top' stručnjaka, koji ima rezultate i status. Nekoga ko dobro funkcioniše pod pritiskom", rekao je Ramaljo.

I nema sumnje da je u pravu kada navodi imena Gvardiole ili Murinja, obojica su "top", ali njih dvojica, osim titula koje su osvajali, nemaju baš ništa zajedničko kada su pogledi na fudbal u pitanju i to donekle govori da je Ramaljov način razmišljanja površan.

Da li Brazil ima fudbalere koji bi mogli da igraju "tika-taku"? Prema viđenom na šampionatu - nema. Iako suprotno logici, pa i istoriji, Brazil trenutno ima fudbalere koji naginju ka "ratničkom" stilu, a onda bi logično Murinjo bio pravi izbor.

Samo, da li je moguće da bilo ko od njih dvojice prihvati takav izazov? I jedan i drugi zarađuju milione u Bajernu i Čelsiju, a teško da bi im bilo dozvoljeno da rade paralelno... Mada, sam Murinjo je rekao da će jednog dana sigurno biti selektor, ali i da je to za njega sada dosadno

Komentari / 0

Ostavite komentar