Професије у експанзији - шетачи паса, беби-ситери мачака...

На берзама рад у европским земљама све су траженија занимања везана за бригу о кућним љубимаца, јер њихови власници издвајају све веће суме новца како би им угодили.

Занимљивости 12.07.2014 | 14:09
Професије у експанзији - шетачи паса, беби-ситери мачака...

Према писању белгијског листа Референас, поред класичних професија које се баве бригом о животињама, као што су ветеринари, узгајивачи животиња, дресери, чувари зоолошког врта или фризери, све траженији су шетачи паса, беби-ситери мачака, или дегустатори хране за животиње.

Највећи тренд раста тражње је за шетачима паса, јер власници често немају времена да изводе кућне љубимце у неопходну шетњу.

Сат времена шетње паса Белгијанци плаћају у просеку око 22 евра. Чување мачке, које подазумева и храњење, плаћа се око 13 евра.

Дегустатори хане за животиње далеко су плаћенији, пре свега зато што та храна, између осталог, садржи и специјалне протеине за животиње.

Веома су тражени и психолози за животиње, које власници обилато наградјују да њихове љубимце излече од депресије, претеране агресивности, хиперактивности, разних фобија...

Тражени су и агент за здравствену заштиту животиња, након што је Француз Жером Сало дошао на идеју да отвори агенцију за здравствено осигурање животиња Санте Вет. Месечно осигурање кошта од 14 до 48 евра.

Једно од могућих занимања у перспективи је, како спекулише Референас, и стјурдеса задужена за бригу о животињама у авионима.

На цени су и таксидермисти, односно препаратори животиња, будући да један број власника на тај начин жели да "продужи" живот угинулог љубимца.

Коментари / 0

Оставите коментар