Бака тражи најстрожу казну за унука

Окружни тужилац Сњежана Петковић јуче је у завршној ријечи у бањалучком Окружном суду казала да су оптужени Роберт Стијаковић (26) и Данијел Дујић (26) из Градишке хладнокрвне убице.

Република Српска 12.07.2014 | 13:23
Бака тражи најстрожу казну за унука

Нагласила је да сматра да је тужилаштво доказало да су они из користољубља договорили убиство Робертовог оца Радована Стијаковића (49), у којег је Дујић испалио смртоносне хице.

"Бројни свједоци, а и сами искази оптужених говоре да је Роберт од Дујића наручио убиство свог оца. Дујић је то прихватио јер му је Роберт обећао помоћ и да ће лијепо живјети", рекла је Петковићева.

Пуномоћник мајке убијеног Радована Марије Жгела, адвокат Миле Ковачевић прочитао је њену писмену изјаву у којој је навела да тражи најоштрије кажњавање убица. Истакао је да она више криви свог унука Роберта.

Робертов бранилац, адвокат Милан Романић сматра да његов брањеник није починио убиство из користољубља већ убиство под особито олакшавајућим околностима. Рекао је да је Роберта отац Радован психички злостављао дуго времена, па чак покушао и сексуално насиље.

"То је довело до тога да је његова свијест била сужена и битно смањена способност да схвати значај дјела. То је утврдио и вјештак одбране", рекао је Романић.

Бранилац Дујића, адвокат Жељко Гњатовић истакао је да његов брањеник није поступао са умишљајем и да убиство није починио из користољубља.
Стијаковић и Дујић рекли су да се кају због свега и да би вољели да је све било другачије.

Након изношења завршних ријечи предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић је изрицање пресуде заказала за 14. јул.

Према оптужници, Роберт Стијаковић и Данијел Дујић су 19. јануара ове године у кафићу "Казабланка" у мјесту Кочићево код Градишке договорили Радованово убиство.

Роберт се тада договорио са Дујићем да убије његовог оца и обећао му да ће му помоћи да се снађе у животу. Дујић је на то пристао, те је 22. јануара око 22 часа, након што га је Роберт довезао у непосредну близину Радованове куће у Кочићеву код Градишке, хицима из аутоматске пушке усмртио Радована.

Тужилац Сњежана Петковић од судског вијећа затражила је да послије изрицања пресуде Роберту Стијаковићу и Данијелу Дујићу продужи притвор.

Њихови браниоци, адвокати Милан Романић и Жељко Гњатовић, сматрају да нема основа да они буду у притвору. Траже да се пусте из притвора након пресуде.


Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

12.07.2014 11:28

Ова бака је макар могла да ћути, одкуд она зна позадину тог убиства. Можда га је отац стварно злостављао, није га убио безвезе што му се убијало, веч од муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

12.07.2014 13:01

Ако и због чега волим Америку то је због закона.. Кад порота каже крив је, Бог те не спаси... Ја бих вратио електричну столицу и сваког ко је убио као ова два ментола, пуштао на ел.столицу..и након два мјесеца их спржио на столици... Па да видите да либи се смањио број убистава.. Овде код нас човјека убију и добије три године... Фуј.

ОДГОВОРИТЕ