Јеро се вратио у Реал!

Легендарни капитен краљевског клуба именован за првог сарадника Анћелотија.

Фудбал 11.07.2014 | 10:05
Јеро се вратио у Реал!

Једна легенда је устала с клупе, друга на њу седа. Уместо Зинедина Зидана, нови тренер Реал Мадрида је Фернандо Јеро. Наравно, реч је о помоћнику главнокомандујућем Карлу Анћелотију који ће у нову сезону ући са реновираним стручним штабом.

Јеро је прихватио позив председника Флорентина Переза да се после 11 година врати на Сантјаго Бернабеу и тако преузме посао од некадашњег саиграча,пошто је Зидан прекомандован у Реал Мадрид Б (популарну Кастиљу), где ће стицати искуство самосталног рада и припремати терен да једног дана постане и шеф струке краљевског клуба.

Јеро је један од најзначајнијих играча Реала у последњој деценији прошлог и првим годинама овог века. Био је капитен клуба,лидер на терену, као штопер и задњи везни изузетно добро разумео игру, неретко се убацивао у напад, о чему сведочи чињеница да је постигао чак 127 голова. Више од билоког дефанзивца у историји клуба.

Од њега се очекује да унапред тај сегмент игре, јер колико год били разиграни, убедљиви и ефикасни напред, Реалу су минулих сезоне спочитавало да је шупаљ позади, зато је на Јеру задатак да побољша игри ''иза лопте''.

Повратак Јера у Реал значи да се он на неки начин помирио са клубом који је 2003. напустио под неразјашњеним околностима. Уместо на Сантјаго Бернабеу, каријеру је завршио у енглеском Болтону, а затим четири године радио као директор ФС Шпаније, а потом годину дана исту функцију обављао на Ла Росаледу и родној Малаги.

Дошло је време да се врати у фудбалски дом који га је прославио,јер је у њему освојио, између осталог, три Лиге шампиона и пет титула шпанског првака.

Коментари / 0

Оставите коментар