Jero se vratio u Real!

Legendarni kapiten kraljevskog kluba imenovan za prvog saradnika Anćelotija.

Fudbal 11.07.2014 | 10:05
Jero se vratio u Real!

Jedna legenda je ustala s klupe, druga na nju seda. Umesto Zinedina Zidana, novi trener Real Madrida je Fernando Jero. Naravno, reč je o pomoćniku glavnokomandujućem Karlu Anćelotiju koji će u novu sezonu ući sa renoviranim stručnim štabom.

Jero je prihvatio poziv predsednika Florentina Pereza da se posle 11 godina vrati na Santjago Bernabeu i tako preuzme posao od nekadašnjeg saigrača,pošto je Zidan prekomandovan u Real Madrid B (popularnu Kastilju), gde će sticati iskustvo samostalnog rada i pripremati teren da jednog dana postane i šef struke kraljevskog kluba.

Jero je jedan od najznačajnijih igrača Reala u poslednjoj deceniji prošlog i prvim godinama ovog veka. Bio je kapiten kluba,lider na terenu, kao štoper i zadnji vezni izuzetno dobro razumeo igru, neretko se ubacivao u napad, o čemu svedoči činjenica da je postigao čak 127 golova. Više od bilokog defanzivca u istoriji kluba.

Od njega se očekuje da unapred taj segment igre, jer koliko god bili razigrani, ubedljivi i efikasni napred, Realu su minulih sezone spočitavalo da je šupalj pozadi, zato je na Jeru zadatak da poboljša igri ''iza lopte''.

Povratak Jera u Real znači da se on na neki način pomirio sa klubom koji je 2003. napustio pod nerazjašnjenim okolnostima. Umesto na Santjago Bernabeu, karijeru je završio u engleskom Boltonu, a zatim četiri godine radio kao direktor FS Španije, a potom godinu dana istu funkciju obavljao na La Rosaledu i rodnoj Malagi.

Došlo je vreme da se vrati u fudbalski dom koji ga je proslavio,jer je u njemu osvojio, između ostalog, tri Lige šampiona i pet titula španskog prvaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar