Бијељина приморана на задужење

Град Бијељина планира да се кредитно задужи за износ од пет милиона марака ради санације штета од поплава које су Семберију задесиле у мају 2014. године.

Република Српска 11.07.2014 | 09:12
Бијељина приморана на задужење

Одлука о кредитном задужењу, биће разматрана на наредном скупштинском засиједању, у уторак, 15.јула.

У образложењу одлуке је наведено да ће се кредитна средства употријебити за финансирање реконструкције оштећене водоводне, електро, путне и каналске инфраструктуре и канализације у износу од 3,5 милиона КМ, за изградњу новог и санацију постојећих гробаља у износу од 300.000 КМ, те за рјешавање имовинско – правних питања и експропријација ради изградње насипа и путева, за изградњу породичних и осталих објеката и санирање осталих штета од поплава, у износу од 1,2 милиона КМ.

За нови кредит, на тендеру, тражиће се најповољнија банка која ће обезбиједити рок отплате на десет година и грејс период од најмање двије године, а одобрена кредитна средства реализовала би се овој години.

Тренутно годишње оптерећење градског буџета по постојећим кредитним задужењима износи 5.818.487 КМ, што представља 16,39 одсто остварених прихода буџета у 2013. години.

Иначе, Градоначелник Бијељине Мићо Мићић недавно је изјавио да је Бијељина остала без четири милиона марака помоћи за поплављена подручја, јер Народна скупштина Републике Српске није Бијељину уврстила у приоритетне локалне заједнице за кориштење средстава намијењених за отклањање посљедица катастрофалних поплава.

Мићић је нагласио да су штете на подручју Бијељине и Семберије знатно веће од штета које се поплаве начиниле у Шамцу и Добоју заједно, истичући да је очигледно да се ради о политички мотивисаној одлуци.

Извор: Капитал.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

гојсовац

11.07.2014 07:15

Е,да се паметније радило кад се пунио и кад је био пун буџет ..куд одоше те паре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салко

11.07.2014 10:54

Одоше паре, мој друже, лоповима који владају, у дзеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

11.07.2014 12:29

Што се задужују, па Цвијановићева ће све средити, обећала је.

ОДГОВОРИТЕ