Bijeljina primorana na zaduženje

Grad Bijeljina planira da se kreditno zaduži za iznos od pet miliona maraka radi sanacije šteta od poplava koje su Semberiju zadesile u maju 2014. godine.

Republika Srpska 11.07.2014 | 09:12
Bijeljina primorana na zaduženje

Odluka o kreditnom zaduženju, biće razmatrana na narednom skupštinskom zasijedanju, u utorak, 15.jula.

U obrazloženju odluke je navedeno da će se kreditna sredstva upotrijebiti za finansiranje rekonstrukcije oštećene vodovodne, elektro, putne i kanalske infrastrukture i kanalizacije u iznosu od 3,5 miliona KM, za izgradnju novog i sanaciju postojećih grobalja u iznosu od 300.000 KM, te za rješavanje imovinsko – pravnih pitanja i eksproprijacija radi izgradnje nasipa i puteva, za izgradnju porodičnih i ostalih objekata i saniranje ostalih šteta od poplava, u iznosu od 1,2 miliona KM.

Za novi kredit, na tenderu, tražiće se najpovoljnija banka koja će obezbijediti rok otplate na deset godina i grejs period od najmanje dvije godine, a odobrena kreditna sredstva realizovala bi se ovoj godini.

Trenutno godišnje opterećenje gradskog budžeta po postojećim kreditnim zaduženjima iznosi 5.818.487 KM, što predstavlja 16,39 odsto ostvarenih prihoda budžeta u 2013. godini.

Inače, Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nedavno je izjavio da je Bijeljina ostala bez četiri miliona maraka pomoći za poplavljena područja, jer Narodna skupština Republike Srpske nije Bijeljinu uvrstila u prioritetne lokalne zajednice za korištenje sredstava namijenjenih za otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava.

Mićić je naglasio da su štete na području Bijeljine i Semberije znatno veće od šteta koje se poplave načinile u Šamcu i Doboju zajedno, ističući da je očigledno da se radi o politički motivisanoj odluci.

Izvor: Kapital.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

gojsovac

11.07.2014 09:15

E,da se pametnije radilo kad se punio i kad je bio pun budžet ..kud odoše te pare?

ODGOVORITE
Name

Salko

11.07.2014 12:54

Odoše pare, moj druže, lopovima koji vladaju, u dzep.

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

11.07.2014 14:29

Што се задужују, па Цвијановићева ће све средити, обећала је.

ODGOVORITE