Хамес мијења Ди Марију у Реалу

Ас наводи да је Реал већ прихватио понуду Манчестер јунајтеда за Аргентинца, Марка да се у игру умешао и ПСЖ... Где год да оде стиже замена у виду миљеника Колумбије.

Фудбал 11.07.2014 | 07:52
Хамес мијења Ди Марију у Реалу

Сви путеви воде ка потпису Хамеса Родригеза! Логика је јасна, поред тога што мора да брине о терену и резултатима Реал мора да води рачуна и о финансијама, а колико год парадоксално звучало – то значи и стално довођење играча који су тренутно по укусу фудбалског света. Ма колико они коштали трошење новца за обештећење тако великом клубу брзо се врати кроз рекламе, продају дресова... А колумбијски ас, један од играча који је обележио Мундијал у Бразилу, тренутно је "златна кока".

Међутим, Уефина правила о финансијском фер плеју више не дозвољавају бахато расипништво. Сваки потрошен евро мора да буде покривен рачунима што значи да Флорентино Перез прво мора да прода да би купио. Алваро Мората је већ унео 22 милиона евра у клупску касу одласком у Јувентус, али то није ни изблиза довољно за куповину Родригеза за којег Монако тражи целих 75 милиона евра.

Донекле логично, јер га је пре само годину дана Порту платио 45 милиона евра. Кнежеви су наводно спремни и на компромис, али је питање да ли желе да се спусте на 60 милиона преко који Реал не жели да иде. Ипак, пошто се не питају само Мадриђани, пресудно је обезбедити простор за тако масиван финансијски издатак.

Клупско руководство прст је зауставило на Анхелу ди Марији, без обзира на то што би Карло Анћелоти најрадије задржао Аргентинца и за наредну сезону. Уосталом, под његовим вођством Ди Марија је и процветао. Али, чини се да је касно, јер се 26-годишњи фудбалер више не осећа вољеним на стадиону Сантјаго Бернабеу, па има изричиту жељу да оде.

Медији спекулишу да је Манчестер јунајтед озбиљно загризао, па Ас наводи да је Реал већ прихватио понуду Енглеза од 60 милиона евра. Марка, пак, наводи да се чека идентична понуда од Пари Сен Жермена, јер је Јунајтед "закинуо" које милионче.

Питање је, додуше, како ће у Монаку гледати на такав потез Реала, али делује да ће - ко год на крају буде постигао договор око Ди Марије - долазак Хамеса Родригеза у Мадрид бити само логична последица.

Коментари / 0

Оставите коментар