Hames mijenja Di Mariju u Realu

As navodi da je Real već prihvatio ponudu Mančester junajteda za Argentinca, Marka da se u igru umešao i PSŽ... Gde god da ode stiže zamena u vidu miljenika Kolumbije.

Fudbal 11.07.2014 | 07:52
Hames mijenja Di Mariju u Realu

Svi putevi vode ka potpisu Hamesa Rodrigeza! Logika je jasna, pored toga što mora da brine o terenu i rezultatima Real mora da vodi računa i o finansijama, a koliko god paradoksalno zvučalo – to znači i stalno dovođenje igrača koji su trenutno po ukusu fudbalskog sveta. Ma koliko oni koštali trošenje novca za obeštećenje tako velikom klubu brzo se vrati kroz reklame, prodaju dresova... A kolumbijski as, jedan od igrača koji je obeležio Mundijal u Brazilu, trenutno je "zlatna koka".

Međutim, Uefina pravila o finansijskom fer pleju više ne dozvoljavaju bahato rasipništvo. Svaki potrošen evro mora da bude pokriven računima što znači da Florentino Perez prvo mora da proda da bi kupio. Alvaro Morata je već uneo 22 miliona evra u klupsku kasu odlaskom u Juventus, ali to nije ni izbliza dovoljno za kupovinu Rodrigeza za kojeg Monako traži celih 75 miliona evra.

Donekle logično, jer ga je pre samo godinu dana Portu platio 45 miliona evra. Kneževi su navodno spremni i na kompromis, ali je pitanje da li žele da se spuste na 60 miliona preko koji Real ne želi da ide. Ipak, pošto se ne pitaju samo Madriđani, presudno je obezbediti prostor za tako masivan finansijski izdatak.

Klupsko rukovodstvo prst je zaustavilo na Anhelu di Mariji, bez obzira na to što bi Karlo Anćeloti najradije zadržao Argentinca i za narednu sezonu. Uostalom, pod njegovim vođstvom Di Marija je i procvetao. Ali, čini se da je kasno, jer se 26-godišnji fudbaler više ne oseća voljenim na stadionu Santjago Bernabeu, pa ima izričitu želju da ode.

Mediji spekulišu da je Mančester junajted ozbiljno zagrizao, pa As navodi da je Real već prihvatio ponudu Engleza od 60 miliona evra. Marka, pak, navodi da se čeka identična ponuda od Pari Sen Žermena, jer je Junajted "zakinuo" koje milionče.

Pitanje je, doduše, kako će u Monaku gledati na takav potez Reala, ali deluje da će - ko god na kraju bude postigao dogovor oko Di Marije - dolazak Hamesa Rodrigeza u Madrid biti samo logična posledica.

Komentari / 0

Ostavite komentar