Широки лако прескочио Габалу

Фудбалери Широког Бријега савладали су синоћ на Пецари азербејџанску Габалу с 3:0, па су с укупних 5:0 прошли у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 11.07.2014 | 06:45
Широки лако прескочио Габалу

Широкобријежани су лагано дошли до нове побједе. Већ након првог полувремена је било јасно да Габала на Пецари нема шта тражити, а Широки је прву шансу створио већ након три минута игре. Вагнер је шутирао главом, али је био непрецизан.

Затим је Марић два минута касније шутирао право у голмана Агајева, да би гости узвратили у 13. минуту када Солдо брани шут Додоа.

Након 17 минута игре Широки је стигао до вођства. Горан Закарић је избацио неколико противничких играча сјајним дриблинзима, те је погодио мрежу гостију за водство Широког од 1:0.

Вагнер је потом још једном имао добру прилику, али се спетљао. Ипак, у 29. минуту одлични Бразилац је упослио Мирка Марића, који погађа за предност домаћег тима од 2:0.

Имали су гости још једну добру шансу пред крај првог полувремена, али је Солдо поново добро одбранио, те се на одмор отишло с два гола предности у корист БХ тима.

Након 10 минута игре у наставку мрежа Габале се поново затресла. Сјајну акцију је у погодак претворио Мирко Марић за убједљиво вођство од 3:0.

Сјајан покушај из слободног ударца је потом имао и Лаштро, али је био непрецизан. Вагнер је у 65. минуту затресао стативу гола гостију након одличне акције, да би у наставку Мирко Марић из одличне ситуације шутирао преко гола.

Марић се потом нашао у новој шанси. Са само пет метара је главом шутирао право у голмана гостију. До краја сусрета Широки је мирном игром сачувао предност, те су прошли у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Противник Широког у другом колу је чешка екипа Млада Болеслав...

Коментари / 0

Оставите коментар