Široki lako preskočio Gabalu

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su sinoć na Pecari azerbejdžansku Gabalu s 3:0, pa su s ukupnih 5:0 prošli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 11.07.2014 | 06:45
Široki lako preskočio Gabalu

Širokobriježani su lagano došli do nove pobjede. Već nakon prvog poluvremena je bilo jasno da Gabala na Pecari nema šta tražiti, a Široki je prvu šansu stvorio već nakon tri minuta igre. Vagner je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

Zatim je Marić dva minuta kasnije šutirao pravo u golmana Agajeva, da bi gosti uzvratili u 13. minutu kada Soldo brani šut Dodoa.

Nakon 17 minuta igre Široki je stigao do vođstva. Goran Zakarić je izbacio nekoliko protivničkih igrača sjajnim driblinzima, te je pogodio mrežu gostiju za vodstvo Širokog od 1:0.

Vagner je potom još jednom imao dobru priliku, ali se spetljao. Ipak, u 29. minutu odlični Brazilac je uposlio Mirka Marića, koji pogađa za prednost domaćeg tima od 2:0.

Imali su gosti još jednu dobru šansu pred kraj prvog poluvremena, ali je Soldo ponovo dobro odbranio, te se na odmor otišlo s dva gola prednosti u korist BH tima.

Nakon 10 minuta igre u nastavku mreža Gabale se ponovo zatresla. Sjajnu akciju je u pogodak pretvorio Mirko Marić za ubjedljivo vođstvo od 3:0.

Sjajan pokušaj iz slobodnog udarca je potom imao i Laštro, ali je bio neprecizan. Vagner je u 65. minutu zatresao stativu gola gostiju nakon odlične akcije, da bi u nastavku Mirko Marić iz odlične situacije šutirao preko gola.

Marić se potom našao u novoj šansi. Sa samo pet metara je glavom šutirao pravo u golmana gostiju. Do kraja susreta Široki je mirnom igrom sačuvao prednost, te su prošli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Protivnik Širokog u drugom kolu je češka ekipa Mlada Boleslav...

Komentari / 0

Ostavite komentar