Ðурић и Тахири на састанку Ештонове о Митровици

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон позвала је свој тим да сутра у Бриселу сазове састанак две стране како би се решиле тензије у Митровици, а на састанку ће бити директор Канцеларије Србије за Косово Марко Ðурић и потпредседница владе Косова Едита Тахири, саопштила је портпаролка Ештонове Маја Коцијанчић.

Србија 10.07.2014 | 19:52
Ðурић и Тахири на састанку Ештонове о Митровици

Висока представница, како је навела, пажљиво прати развој ситуације на Косову а нарочито у вези са мостом у северној Митровици.

"Она је затражила од свог тима у Бриселу да сутра сазове састанак две стране како би се пронашао начин за споразумно решавање свих питања везаних за мост у Митровици, у складу са споразумима постигнутим у дијалогу под покровитељством ЕУ и у духу нормализације односа", наводи се у саопштењу.

Срби са севера Косова су након уклањања барикаде на мосту између северног и јужног дела Митровице насули земљу на мост и поставили жардињере што су прогласили “парком пријатељства”, а приштинска страна тражи да се то уклони како би се омогућио пролаз возила.Ðурић је, међутим, недавно изјавио да ће земља и цвеће остати на мосту.

Ештон неће присуствовати састанку, јер је заузета преговорима о иранском нуклеарном програму у Бечу, сазнаје Тањуг у Бриселу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар