Ðurić i Tahiri na sastanku Eštonove o Mitrovici

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozvala je svoj tim da sutra u Briselu sazove sastanak dve strane kako bi se rešile tenzije u Mitrovici, a na sastanku će biti direktor Kancelarije Srbije za Kosovo Marko Ðurić i potpredsednica vlade Kosova Edita Tahiri, saopštila je portparolka Eštonove Maja Kocijančić.

Srbija 10.07.2014 | 19:52
Ðurić i Tahiri na sastanku Eštonove o Mitrovici

Visoka predstavnica, kako je navela, pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu a naročito u vezi sa mostom u severnoj Mitrovici.

"Ona je zatražila od svog tima u Briselu da sutra sazove sastanak dve strane kako bi se pronašao način za sporazumno rešavanje svih pitanja vezanih za most u Mitrovici, u skladu sa sporazumima postignutim u dijalogu pod pokroviteljstvom EU i u duhu normalizacije odnosa", navodi se u saopštenju.

Srbi sa severa Kosova su nakon uklanjanja barikade na mostu između severnog i južnog dela Mitrovice nasuli zemlju na most i postavili žardinjere što su proglasili “parkom prijateljstva”, a prištinska strana traži da se to ukloni kako bi se omogućio prolaz vozila.Ðurić je, međutim, nedavno izjavio da će zemlja i cveće ostati na mostu.

Ešton neće prisustvovati sastanku, jer je zauzeta pregovorima o iranskom nuklearnom programu u Beču, saznaje Tanjug u Briselu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar