Њемачка разумије потешкоће Србије

Заменик шефа посланичког клуба ЦДУ/ЦСУ Андреас Шокенхоф показао је током разговора са премијером Александром Вучићем разумевање за политичке и економске потешкоће са којима се Србија суочава.

Србија 10.07.2014 | 18:23
Њемачка разумије потешкоће Србије

Вучић се састао данас са Шокенхофом и Хансом Јоакимом Фаленским, спољнополитичким саветником посланичког клуба ЦДУ/ЦСУ, који су јуче допутовали у дводневну посету Београду током које су разговарали и са председницом Народне скупштине Мајом Гојковић и министарком задуженом за
европске интеграције Јадранком Јоксимовић.

Званичници су разговарали о економским питањима, предстојећим реформским корацима које српска влада планира да предузме, као и новом Закону о раду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијер Вучић је истакао да се Србија суочава са великим фискалним дефицитом, последицама поплава и штетом начињеном у енергетском сектору.

Он је немачким парламентарцима рекао да верује у реформе и да се нада да ће Влада у првих 100 дана рада остварити изузетно важне резултате. Вучићје поново нагласио значај Немачке на европском путу Србије.

Шокенхоф је показао је разумевање за политичке и економске потешкоће са којим се Србија суочава, истичући да посланички клуб ЦДУ/ЦСУ пружа подршку Србији у споровођењу неопходних реформи, као и њеном путу ка ЕУ, наведено је у саопштењу.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар