Njemačka razumije poteškoće Srbije

Zamenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Šokenhof pokazao je tokom razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojima se Srbija suočava.

Srbija 10.07.2014 | 18:23
Njemačka razumije poteškoće Srbije

Vučić se sastao danas sa Šokenhofom i Hansom Joakimom Falenskim, spoljnopolitičkim savetnikom poslaničkog kluba CDU/CSU, koji su juče doputovali u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje su razgovarali i sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković i ministarkom zaduženom za
evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Zvaničnici su razgovarali o ekonomskim pitanjima, predstojećim reformskim koracima koje srpska vlada planira da preduzme, kao i novom Zakonu o radu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić je istakao da se Srbija suočava sa velikim fiskalnim deficitom, posledicama poplava i štetom načinjenom u energetskom sektoru.

On je nemačkim parlamentarcima rekao da veruje u reforme i da se nada da će Vlada u prvih 100 dana rada ostvariti izuzetno važne rezultate. Vučićje ponovo naglasio značaj Nemačke na evropskom putu Srbije.

Šokenhof je pokazao je razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojim se Srbija suočava, ističući da poslanički klub CDU/CSU pruža podršku Srbiji u sporovođenju neophodnih reformi, kao i njenom putu ka EU, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar