Трачак наде за једну поплављену породицу

Хиљаде је домаћинстава на подручју Бијељине којима је вода у мајским поплавама уништила кућу, однијела стоку, опустошила њиве и саднице.

Република Српска 10.07.2014 | 19:02
Трачак наде за једну поплављену породицу

Иако се вода одавно повукла, многе породице нису у стању да саме санирају штету. Боље речено, ријетке су оне које ће то ипак моћи.

Породица Ћурић из села Трњаци код Бијељине у поплавама је остала без јединог извора прихода. Вода је у
штали оставила пустош. 54 грла оваца, свиње, живина... Вода је однијела све.

Ипак, трачак наде за ову избјегличку породицу данас је улио градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Личним средствима купио им је осам оваца.

Након рата, оставивши дом и рођено огњиште у Високом, Ћурићи су своје уточиште потражили у Семберији. Прехрањивали су се од стоке коју су имали. И то им је био једини извор прихода. Све троје Ђурића у позним су годинама, па је сада помало касно за нове почетке. Син Ненад је скоро стопроцентни инвалид. И сам каже, причајући нам своју муку, да то није жалопојка, већ истина, нажалост.

“Све троје смо болесни. Те овце су биле све што смо имали. Ништа туђе нисмо тражили иако смо избјеглице. Кућу смо овдје купили али је још нисмо превели. Борили смо се али нисмо имали довољно новца да то завршимо”, кроз сузе прича Ненад.

Његов отац Славко, осамдесетогодишњак, каже да је неизмјерно захвалан градоначелнику Мићићу што им је помогао када им је најтеже.

Не желећи каже да икога фаворизује, градоначелник Бијељине је одлучио да овој породици учини толико да не умру од глади.

“Осим што су болесни све троје, и кућа коју су купили је стара, трошна, а сада је вода која је ушла унутра начинила још већу штету. Изгубили су дословно једини извор прихода”, прича градоначелник Мићић.

“Да је ово усамљен случај, мука би била утолико мања. А није. Велики број домаћинстава, узорних сточара, пољопривредника, сада су социјални случајеви. И шта рећи, сем да је ово свеопшта катастрофа”, додаје он.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

браво

10.07.2014 17:15

Ово је прави примјер личне солидарности појединца, угледајте се и остали руководиоци и личним примјером покажите хуманост на дјелу, сви који имају солидне плате могу без великог напора помоћи овакве и заслужити код Бога и народа захвалност. Браво начелниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

10.07.2014 17:29

И Милорад помаже поплављене. Новац намијењен њима ставља у свој џеп. Да се људи не брину гдје да га утроше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

10.07.2014 18:51

Из свог дзепа хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

10.07.2014 19:04

Вјероватно је забуна.Тражиће он то назад кад прођу избори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

10.07.2014 19:37

Сигурно је из свог дзепа.И сто то мора ТВ да објави.Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркотр

10.07.2014 20:31

Добили су наши Ћурићи из Трњака још помоћи од добрих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

10.07.2014 20:53

Колико са картицом могу купити гласова против Баје пратеће екипе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГоГоБн

11.07.2014 11:46

Свака цаст!! Мада мислим да нема потребе за толиким рекламирањем..и то пред изборе. Провидно је али ста да се ради.. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ