Tračak nade za jednu poplavljenu porodicu

Hiljade je domaćinstava na području Bijeljine kojima je voda u majskim poplavama uništila kuću, odnijela stoku, opustošila njive i sadnice.

Republika Srpska 10.07.2014 | 19:02
Tračak nade za jednu poplavljenu porodicu

Iako se voda odavno povukla, mnoge porodice nisu u stanju da same saniraju štetu. Bolje rečeno, rijetke su one koje će to ipak moći.

Porodica Ćurić iz sela Trnjaci kod Bijeljine u poplavama je ostala bez jedinog izvora prihoda. Voda je u
štali ostavila pustoš. 54 grla ovaca, svinje, živina... Voda je odnijela sve.

Ipak, tračak nade za ovu izbjegličku porodicu danas je ulio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. Ličnim sredstvima kupio im je osam ovaca.

Nakon rata, ostavivši dom i rođeno ognjište u Visokom, Ćurići su svoje utočište potražili u Semberiji. Prehranjivali su se od stoke koju su imali. I to im je bio jedini izvor prihoda. Sve troje Đurića u poznim su godinama, pa je sada pomalo kasno za nove početke. Sin Nenad je skoro stoprocentni invalid. I sam kaže, pričajući nam svoju muku, da to nije žalopojka, već istina, nažalost.

“Sve troje smo bolesni. Te ovce su bile sve što smo imali. Ništa tuđe nismo tražili iako smo izbjeglice. Kuću smo ovdje kupili ali je još nismo preveli. Borili smo se ali nismo imali dovoljno novca da to završimo”, kroz suze priča Nenad.

Njegov otac Slavko, osamdesetogodišnjak, kaže da je neizmjerno zahvalan gradonačelniku Mićiću što im je pomogao kada im je najteže.

Ne želeći kaže da ikoga favorizuje, gradonačelnik Bijeljine je odlučio da ovoj porodici učini toliko da ne umru od gladi.

“Osim što su bolesni sve troje, i kuća koju su kupili je stara, trošna, a sada je voda koja je ušla unutra načinila još veću štetu. Izgubili su doslovno jedini izvor prihoda”, priča gradonačelnik Mićić.

“Da je ovo usamljen slučaj, muka bi bila utoliko manja. A nije. Veliki broj domaćinstava, uzornih stočara, poljoprivrednika, sada su socijalni slučajevi. I šta reći, sem da je ovo sveopšta katastrofa”, dodaje on.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

браво

10.07.2014 17:15

Ово је прави примјер личне солидарности појединца, угледајте се и остали руководиоци и личним примјером покажите хуманост на дјелу, сви који имају солидне плате могу без великог напора помоћи овакве и заслужити код Бога и народа захвалност. Браво начелниче!

ODGOVORITE
Name

Anonimus

10.07.2014 17:29

I Milorad pomaže poplavljene. Novac namijenjen njima stavlja u svoj džep. Da se ljudi ne brinu gdje da ga utroše.

ODGOVORITE
Name

nn

10.07.2014 18:51

Iz svog dzepa hahaha

ODGOVORITE
Name

una

10.07.2014 19:04

Vjerovatno je zabuna.Tražiće on to nazad kad prođu izbori

ODGOVORITE
Name

Jelena

10.07.2014 19:37

Sigurno je iz svog dzepa.I sto to mora TV da objavi.Bruka i sramota.

ODGOVORITE
Name

markotr

10.07.2014 20:31

Dobili su naši Ćurići iz Trnjaka još pomoći od dobrih ljudi.

ODGOVORITE
Name

advokat

10.07.2014 20:53

Koliko sa karticom mogu kupiti glasova protiv Baje prateće ekipe?

ODGOVORITE
Name

GoGoBn

11.07.2014 11:46

Svaka cast!! Mada mislim da nema potrebe za tolikim reklamiranjem..i to pred izbore. Providno je ali sta da se radi.. Pozdrav

ODGOVORITE