Тако то раде новинари у Србији!

Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић упутио је данас јавно извињење новинарки Центра за истраживачко новинарство  Србије (ЦИНС) Милици Шарић наводећи да није постојала никаква намера да новинарку лично увреди.

Србија 10.07.2014 | 17:36
Тако то раде новинари у Србији!

У саопштењу министарства, а поводом саопштења Независног удружења новинара Србије (НУНС) у коме се наводи да је министар Илић "увредио" новинарку Шарић, се наводи да у разговору није постојала никаква намера министра да поменуту новинарку лично увреди.

"Овим саопштењем министар Илић упућује новинарки Шарић јавно извињење, уз 101 ружу, уколико је на било који начин нарушен њен професионални интегритет", истичу у министарству.

НУНС је раније данас најоштрије осудио поступак министра Илића и затражило јавно извињење због увреда које је упутио новинарки Центра за истраживачко новинарство Србије.

Како се у саопштењу НУНС-а наводи, новинари ЦИНС-а припремају објаву базе података о сукобима приватног обезбеђења и грађана у протеклих 10 година, у оквиру чега проверавају тачност медијских написа о таквим инцидентима и позвали Илића како би проверили да ли се његово обезбеђење сукобило са полицајцем 2004. године, односно са новинаром три године касније.

У саопштењу се тврди да је Илић, осим што је негирао да је реч о његовом обезбеђењу, Милици Шарић одговарао речима:
"Само ви базу радите, база је врло битна Како вас није срамота, бедо једна, ви новинар неки " Наводи се да је Илић рекао и да га пита глупости, ко јој је дао налог за та питања и додао "да ли сте нормални, мајке вам, кад ме питате такву ствар".

Извор: Курир

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Короман

10.07.2014 16:31

Код нас предсједник се руга, рице, прди, псује мајку и ником ниста!? Новинари цуте као заливени. Неки цак и аплаудирају!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Короман

10.07.2014 16:51

Ко је крив кад се у Републици Српској избори добијају ко висе слазе (Србује)?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

10.07.2014 17:23

ТО ЈЕ НАВОДНО ПРИЈАТЕЉ МАРКА ПАВИЋА,2010 ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ БИО ЈЕ У ПРИЈЕДОРУ У ПОДРШЦИ МАРКУ ПАВИЋУ И ДНС.У ШЕТЊИ КРОЗ ГРАД ОД СЈЕДИШТА СТРАНКЕ ДНС-А ДО ЦЕНТРАЛНЕ МИТИНГА ,ПРОЛАЗЕЋИ КРАЈ ЈЕДНОГ ЛОКАЛА ,НЕЗАДОВОЉНИ ГРАЂАНИ СУ НЕГОДОВАЛИ И ГЛАСНО ПСОВАЛИ ПАВИЋА ДОК ЈЕ ЈЕДАН МОМАК БАЦИО ПАПИЧУ НА ПАВИЋА ТАДА ЈЕ ИНРЕВЕНИСАЛО ИЛИЋЕВО ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ, ИМОМКА ПРЕТУКЛО ПРЕД СВИМ НАРОДОМ И ПРЕД ЦИЈЕЛИМ ДНС-ОМ,ПОТОМ ГА ЈЕ ПОЛИЦИЈА ОДВЕЛА У СТАНИЦУ ГДЈЕ СУ ГА ПОНОВО ПРЕТУКЛИ ,ТЕК СУ ГА ДРУГИ ГАН ПУСТИЛИ ,УЗ УПОЗОРЕЊЕ ДА ЋЕ ГА ОПЕТ ПРЕБИТИ АКО НЕКОМЕ ПРИЈАВИ ,И ДА ЋЕ ДОБИТИ ОТКАЗ У ФИРМИ, НАМЕ МОМАК ЈЕ ДЕМПЕРИСТА У РУДНИКУ ОМАРСКА ,АКО НЕКО ИМА ВЕЗУ У ЦИНС-У МОЛИМ ГА ДА ОВО ПРИСЛИЈЕДИ И НЕКА НОВИНАРИ ТО ИСПИТАЈУ,ХВАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос БЛ

10.07.2014 17:24

Ста реци за насе новинаре када су сви на платном списку Милорада Додика!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.07.2014 17:25

Додик је све купио,сви медију су поткупљени и не смију да писну.Цак и када Миле "прди" они узивају у опојном мирису моцног новца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.07.2014 20:34

Полтрони се увукли Милету па вире и љагају поштене раднике и сељаке. Никад горег новинарства и медија.Част БНу покушава нешто али не вреди. Превише је потплаћених,поткупљених,полтрона,тајкуна,кумова а највише оних што заносе на кривини. Јад и биједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

10.07.2014 21:28

Ништа чудно . Овако се и Баја извинуо новинарки БН а .

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоррабин

10.07.2014 23:40

Е Ђурђа, готово да си у праву. Била је 2012, у питању је Бошко Марчета и није демпериста али ради у руднику. За све остало си у праву углавном. И сад кад укуцаш Бошка у претрагу гугла дође ти Веља. Па и слика кад су га оборили на земљу. Као да је бацио бомбу а не папучу. Шта рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х&М

10.07.2014 23:51

У земљи гдје се избори добијају куповином гласова за литар уља,коју килу брашна и шећера не треба ни очекивати ништа па ни новинаре, наравно да је све подкупљено!

ОДГОВОРИТЕ