Tako to rade novinari u Srbiji!

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić uputio je danas javno izvinjenje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo  Srbije (CINS) Milici Šarić navodeći da nije postojala nikakva namera da novinarku lično uvredi.

Srbija 10.07.2014 | 17:36
Tako to rade novinari u Srbiji!

U saopštenju ministarstva, a povodom saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u kome se navodi da je ministar Ilić "uvredio" novinarku Šarić, se navodi da u razgovoru nije postojala nikakva namera ministra da pomenutu novinarku lično uvredi.

"Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet", ističu u ministarstvu.

NUNS je ranije danas najoštrije osudio postupak ministra Ilića i zatražilo javno izvinjenje zbog uvreda koje je uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

Kako se u saopštenju NUNS-a navodi, novinari CINS-a pripremaju objavu baze podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana u proteklih 10 godina, u okviru čega proveravaju tačnost medijskih napisa o takvim incidentima i pozvali Ilića kako bi proverili da li se njegovo obezbeđenje sukobilo sa policajcem 2004. godine, odnosno sa novinarom tri godine kasnije.

U saopštenju se tvrdi da je Ilić, osim što je negirao da je reč o njegovom obezbeđenju, Milici Šarić odgovarao rečima:
"Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki " Navodi se da je Ilić rekao i da ga pita gluposti, ko joj je dao nalog za ta pitanja i dodao "da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar".

Izvor: Kurir

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Koroman

10.07.2014 16:31

Kod nas predsjednik se ruga, rice, prdi, psuje majku i nikom nista!? Novinari cute kao zaliveni. Neki cak i aplaudiraju!?

ODGOVORITE
Name

re Koroman

10.07.2014 16:51

Ko je kriv kad se u Republici Srpskoj izbori dobijaju ko vise slaze (Srbuje)?

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

10.07.2014 17:23

TO JE NAVODNO PRIJATELJ MARKA PAVIĆA,2010 ZA LOKALNE IZBORE BIO JE U PRIJEDORU U PODRŠCI MARKU PAVIĆU I DNS.U ŠETNJI KROZ GRAD OD SJEDIŠTA STRANKE DNS-A DO CENTRALNE MITINGA ,PROLAZEĆI KRAJ JEDNOG LOKALA ,NEZADOVOLJNI GRAĐANI SU NEGODOVALI I GLASNO PSOVALI PAVIĆA DOK JE JEDAN MOMAK BACIO PAPIČU NA PAVIĆA TADA JE INREVENISALO ILIĆEVO OBEZBJEĐENJE, IMOMKA PRETUKLO PRED SVIM NARODOM I PRED CIJELIM DNS-OM,POTOM GA JE POLICIJA ODVELA U STANICU GDJE SU GA PONOVO PRETUKLI ,TEK SU GA DRUGI GAN PUSTILI ,UZ UPOZORENJE DA ĆE GA OPET PREBITI AKO NEKOME PRIJAVI ,I DA ĆE DOBITI OTKAZ U FIRMI, NAME MOMAK JE DEMPERISTA U RUDNIKU OMARSKA ,AKO NEKO IMA VEZU U CINS-U MOLIM GA DA OVO PRISLIJEDI I NEKA NOVINARI TO ISPITAJU,HVALA

ODGOVORITE
Name

Milos BL

10.07.2014 17:24

Sta reci za nase novinare kada su svi na platnom spisku Milorada Dodika!?

ODGOVORITE
Name

Nikola

10.07.2014 17:25

Dodik je sve kupio,svi mediju su potkupljeni i ne smiju da pisnu.Cak i kada Mile "prdi" oni uzivaju u opojnom mirisu mocnog novca!

ODGOVORITE
Name

Ја

10.07.2014 20:34

Полтрони се увукли Милету па вире и љагају поштене раднике и сељаке. Никад горег новинарства и медија.Част БНу покушава нешто али не вреди. Превише је потплаћених,поткупљених,полтрона,тајкуна,кумова а највише оних што заносе на кривини. Јад и биједа.

ODGOVORITE
Name

Miki

10.07.2014 21:28

Ništa čudno . Ovako se i Baja izvinuo novinarki BN a .

ODGOVORITE
Name

horrabin

10.07.2014 23:40

E Đurđa, gotovo da si u pravu. Bila je 2012, u pitanju je Boško Marčeta i nije demperista ali radi u rudniku. Za sve ostalo si u pravu uglavnom. I sad kad ukucaš Boška u pretragu gugla dođe ti Velja. Pa i slika kad su ga oborili na zemlju. Kao da je bacio bombu a ne papuču. Šta reći.

ODGOVORITE
Name

H&M

10.07.2014 23:51

U zemlji gdje se izbori dobijaju kupovinom glasova za litar ulja,koju kilu brašna i šećera ne treba ni očekivati ništa pa ni novinare, naravno da je sve podkupljeno!

ODGOVORITE