Четири вагона ЖРС искочила из шина

Четири вагона теретног воза који је саобраћао на релацији Омарска - Зеница Жељезара, исклизнула су из шина јуче у 15 сати и 52 минуте између укрснице Јелина и станице Зеница Жељезара, потврђено је у Жељезницама ФБиХ.

Република Српска 10.07.2014 | 16:19
Четири вагона ЖРС искочила из шина

Том приликом један вагон се преврнуо и дошло је до расипања терета, то јест жељезне руде. Усљед исклизнућа и превртања вагона дошло је до лома стуба обилазног вода контактне мреже и деформације око 20 метара пружног колосијека. Осим материјалне штете, повријеђених није било.

С обзиром на то да се ради о вагонима у власништву ЖРС-а, заједничка комисија ЖФБиХ и ЖРС интензивно ради на утврђивању узрока овог ванредног догађаја. Изласком на терен, комисија је уочила и пријавила крађу колосјечног прибора трифона са више жељезничких прагова, то јест шарафа, којим се шине причвршћују за праг.

"Уколико се утврди да је ова крађа проузроковала несрећу, то ће бити још један показатељ да крађа жељезничке имовине директно угрожава животе свих учесника у саобраћају, и да је тај чин неопходно у правним оквирима квалификовати као саботажу, односно, директан атак на људске животе и државну имовину", наводе из Жељезница ФБиХ.

Извор: клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

10.07.2014 14:41

Просјецна брзина воза 50 км/х

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

10.07.2014 19:21

За ово је крив Додик...

ОДГОВОРИТЕ