Četiri vagona ŽRS iskočila iz šina

Četiri vagona teretnog voza koji je saobraćao na relaciji Omarska - Zenica Željezara, iskliznula su iz šina juče u 15 sati i 52 minute između ukrsnice Jelina i stanice Zenica Željezara, potvrđeno je u Željeznicama FBiH.

Republika Srpska 10.07.2014 | 16:19
Četiri vagona ŽRS iskočila iz šina

Tom prilikom jedan vagon se prevrnuo i došlo je do rasipanja tereta, to jest željezne rude. Usljed iskliznuća i prevrtanja vagona došlo je do loma stuba obilaznog voda kontaktne mreže i deformacije oko 20 metara pružnog kolosijeka. Osim materijalne štete, povrijeđenih nije bilo.

S obzirom na to da se radi o vagonima u vlasništvu ŽRS-a, zajednička komisija ŽFBiH i ŽRS intenzivno radi na utvrđivanju uzroka ovog vanrednog događaja. Izlaskom na teren, komisija je uočila i prijavila krađu kolosječnog pribora trifona sa više željezničkih pragova, to jest šarafa, kojim se šine pričvršćuju za prag.

"Ukoliko se utvrdi da je ova krađa prouzrokovala nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa željezničke imovine direktno ugrožava živote svih učesnika u saobraćaju, i da je taj čin neophodno u pravnim okvirima kvalifikovati kao sabotažu, odnosno, direktan atak na ljudske živote i državnu imovinu", navode iz Željeznica FBiH.

Izvor: klix.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mojsije sa istoka

10.07.2014 14:41

Prosjecna brzina voza 50 km/h

ODGOVORITE
Name

baja

10.07.2014 19:21

Za ovo je kriv Dodik...

ODGOVORITE