Хамас поново гађа нуклеарни реактор

Сирене за ваздушну узбуну поново су се огласиле данас у граду Димони на југу Израела, где се налази израелски нуклеарни реактор.

Свијет 10.07.2014 | 11:44
Хамас поново гађа нуклеарни реактор

 

Хамас је преузео одговорност за јучерашњу ракетну ватру на Димону, отворено рекавши да је то био покушај напада на нуклеарни реактор.

У данашњем нападу, трећег дана израелске војне офанзиве на појас Газе, противракетни систем пресрео је једну ракету, а две су пале на отворено, јавили су израелски медији.

Нови покушај напада уследио је пошто је пет ракета које је испалио Хамас пресретнуто изнад Тел Авива.

Сирене су активиране око 8 сати по локалном времену и одмах потом су је уследила серија експлозија.

Хамас је преузео одговорност и за ракетну ватру на Тел Авив, прецизирајући да су коришћене ракете типа М-75.

И југ Израела нашао се на удару ватре јутрос око 6 сати, након затишја прошле ноћи.

Палестински званичници су у међувремену саопштили да је само у једном удару из ваздуха пред зору убијено осморо чланова породице, међу њима четворо или петоро деце.

Израелска војска није одмах кометарисала тај најсмртоснији један удар од почетка операције.

Уништене су најмање две куће у Кан Јунису на југу појаса Газе.

У ваздушним нападима прошле ноћи погођено је 58 тунела које користи Хамас, преко 220 подземних ракетних рампи и 46 командих и контролних места од којих су многа смештена у домовима високих командира Хамаса и који су уништени, рекао је један високи војни извор.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

10.07.2014 10:00

Ово са реактором је чиста лаж Израела. Нуклеарни рекатор има тако дебеле зидове да му ни једна Хамасова ракета не може ништа. Ово је само изговор и оправдање за напад који следи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

10.07.2014 10:12

У посљедња 23 сата на Појас Газе извршено је 322 зрачна напада, навео је гласноговорник израелске војске.....Интензивни израелски напади на Појас Газе трају већ четврти дан. До сада је погинуло 75 људи међу којима је 23 дјеце и 12 жена. Повријеђено је 530 људи.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

10.07.2014 11:26

Наравно да трају напади на Газу и трајаће све док се све лансирне рампе не унисте.Чим престане лансирање ракета из Газе престаће напади ИДФ-а.Од Јанура свакодневно се ракетирају погранични градови у Израелу од стране Хамаса до ескалације сукоба укупно од Јанура на Израел је пало преко 400 граната.Е сада је дошло време да се већ једном прекине са тим.Жао ми је палестинског народа кога милитантне вође воде у пропаст али ваљда ће се и они једног дана опаметити. Што се тиче нуклерног постројења тачно је да гадјано и сам Хамас је то потврдио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

10.07.2014 19:06

Па ови сто живе у Гази стварно су луди сами знају да немају шансе против Израелске војске и они опет цацкају са својим ракетама,њихове водје дјихадлије воде свој народ у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ