Hamas ponovo gađa nuklearni reaktor

Sirene za vazdušnu uzbunu ponovo su se oglasile danas u gradu Dimoni na jugu Izraela, gde se nalazi izraelski nuklearni reaktor.

Svijet 10.07.2014 | 11:44
Hamas ponovo gađa nuklearni reaktor

 

Hamas je preuzeo odgovornost za jučerašnju raketnu vatru na Dimonu, otvoreno rekavši da je to bio pokušaj napada na nuklearni reaktor.

U današnjem napadu, trećeg dana izraelske vojne ofanzive na pojas Gaze, protivraketni sistem presreo je jednu raketu, a dve su pale na otvoreno, javili su izraelski mediji.

Novi pokušaj napada usledio je pošto je pet raketa koje je ispalio Hamas presretnuto iznad Tel Aviva.

Sirene su aktivirane oko 8 sati po lokalnom vremenu i odmah potom su je usledila serija eksplozija.

Hamas je preuzeo odgovornost i za raketnu vatru na Tel Aviv, precizirajući da su korišćene rakete tipa M-75.

I jug Izraela našao se na udaru vatre jutros oko 6 sati, nakon zatišja prošle noći.

Palestinski zvaničnici su u međuvremenu saopštili da je samo u jednom udaru iz vazduha pred zoru ubijeno osmoro članova porodice, među njima četvoro ili petoro dece.

Izraelska vojska nije odmah kometarisala taj najsmrtosniji jedan udar od početka operacije.

Uništene su najmanje dve kuće u Kan Junisu na jugu pojasa Gaze.

U vazdušnim napadima prošle noći pogođeno je 58 tunela koje koristi Hamas, preko 220 podzemnih raketnih rampi i 46 komandih i kontrolnih mesta od kojih su mnoga smeštena u domovima visokih komandira Hamasa i koji su uništeni, rekao je jedan visoki vojni izvor.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

10.07.2014 10:00

Ово са реактором је чиста лаж Израела. Нуклеарни рекатор има тако дебеле зидове да му ни једна Хамасова ракета не може ништа. Ово је само изговор и оправдање за напад који следи.

ODGOVORITE
Name

damir

10.07.2014 10:12

U posljednja 23 sata na Pojas Gaze izvršeno je 322 zračna napada, naveo je glasnogovornik izraelske vojske.....Intenzivni izraelski napadi na Pojas Gaze traju već četvrti dan. Do sada je poginulo 75 ljudi među kojima je 23 djece i 12 žena. Povrijeđeno je 530 ljudi.....

ODGOVORITE
Name

Jovan

10.07.2014 11:26

Naravno da traju napadi na Gazu i trajaće sve dok se sve lansirne rampe ne uniste.Čim prestane lansiranje raketa iz Gaze prestaće napadi IDF-a.Od Janura svakodnevno se raketiraju pogranični gradovi u Izraelu od strane Hamasa do eskalacije sukoba ukupno od Janura na Izrael je palo preko 400 granata.E sada je došlo vreme da se već jednom prekine sa tim.Žao mi je palestinskog naroda koga militantne vođe vode u propast ali valjda će se i oni jednog dana opametiti. Što se tiče nuklernog postrojenja tačno je da gadjano i sam Hamas je to potvrdio.

ODGOVORITE
Name

Md

10.07.2014 19:06

Pa ovi sto žive u Gazi stvarno su ludi sami znaju da nemaju šanse protiv Izraelske vojske i oni opet cackaju sa svojim raketama,njihove vodje djihadlije vode svoj narod u propast.

ODGOVORITE