Потрошили скоро 4 милиона више од одобреног

Министарство правде Републике Српске потрошило је 3,9 милиона КМ више у односу на ребалансом одобрени буџет, што није у складу са Законом о буџетском систему Републике Српске, због чега је овом министарству Главна служба за ревизију Републике Српске дала мишљење с резервом.

Република Српска 10.07.2014 | 11:02
Потрошили скоро 4 милиона више од одобреног

 

Ово министарство је на име утрошка енергије, комуналних и комуникационих услуга за милион КМ пробило буџет у односу на ребаланс, а када су у питању расходи за режијски материјал стварно извршење утврђено ревизијом показало је да је потрошено око 245.000 КМ више него што је одобрено.

"На расходима за стручне услуге исказано је извршење од 95 одсто, док је стварно извршење утврђено ревизијом најмање 161 одсто или за 1,2 милиона КМ више у односу на ребаланс", наводи се у ревизорском извјештају.

На позицијама осталних расхода стварно извршење буџета је било за милион КМ више у односу на ребаланс, док је на позицијама залихе материјала, робе и ситног инветара потрошено више за 220.000 КМ у односу на одобрена средства.

Ревизија је утврдила да у Основном суду у Бањалуци и Казнено-поправном заводу у Бањалуци није у потпуности поштован Закон о јавним набавкама БиХ.

Ребалансом буџета Министарству правде Републике Српске, које покрива све правосудне институције у Републике Српске, одобрена су средства од 103.463.000 КМ, од чега је за плате отишло 75,9 милиона КМ, за кориштење робе и услуга 14,9 милиона КМ, за нефинансијску имовину 4,3 милиона КМ, док је за отплату дугова отишло 6,6 милиона КМ.

Према извјештају о броју и структури запослених у Министарству правде и правосудним институцијама током 2013. године просјечно су биле запослене 2.954 особа.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цајиц

10.07.2014 09:13

Српска кућа до куће, а у њој зенга скакуће!

ОДГОВОРИТЕ