Potrošili skoro 4 miliona više od odobrenog

Ministarstvo pravde Republike Srpske potrošilo je 3,9 miliona KM više u odnosu na rebalansom odobreni budžet, što nije u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske, zbog čega je ovom ministarstvu Glavna služba za reviziju Republike Srpske dala mišljenje s rezervom.

Republika Srpska 10.07.2014 | 11:02
Potrošili skoro 4 miliona više od odobrenog

 

Ovo ministarstvo je na ime utroška energije, komunalnih i komunikacionih usluga za milion KM probilo budžet u odnosu na rebalans, a kada su u pitanju rashodi za režijski materijal stvarno izvršenje utvrđeno revizijom pokazalo je da je potrošeno oko 245.000 KM više nego što je odobreno.

"Na rashodima za stručne usluge iskazano je izvršenje od 95 odsto, dok je stvarno izvršenje utvrđeno revizijom najmanje 161 odsto ili za 1,2 miliona KM više u odnosu na rebalans", navodi se u revizorskom izvještaju.

Na pozicijama ostalnih rashoda stvarno izvršenje budžeta je bilo za milion KM više u odnosu na rebalans, dok je na pozicijama zalihe materijala, robe i sitnog invetara potrošeno više za 220.000 KM u odnosu na odobrena sredstva.

Revizija je utvrdila da u Osnovnom sudu u Banjaluci i Kazneno-popravnom zavodu u Banjaluci nije u potpunosti poštovan Zakon o javnim nabavkama BiH.

Rebalansom budžeta Ministarstvu pravde Republike Srpske, koje pokriva sve pravosudne institucije u Republike Srpske, odobrena su sredstva od 103.463.000 KM, od čega je za plate otišlo 75,9 miliona KM, za korištenje robe i usluga 14,9 miliona KM, za nefinansijsku imovinu 4,3 miliona KM, dok je za otplatu dugova otišlo 6,6 miliona KM.

Prema izvještaju o broju i strukturi zaposlenih u Ministarstvu pravde i pravosudnim institucijama tokom 2013. godine prosječno su bile zaposlene 2.954 osoba.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cajic

10.07.2014 11:13

Srpska kuća do kuće, a u njoj zenga skakuće!

ODGOVORITE