Селектор Србије: Манћини, Адвокат, Зенга...?!

Осим са Валтером Зенгом челници ФСС преговарали и са познатим стручњацима из Италије и Холандије о преузимању "орлова", сазнаје "Спорт".

Фудбал 10.07.2014 | 10:34
Селектор Србије: Манћини, Адвокат, Зенга...?!

Валтер Зенга недавно се сам похвалио италијанским медијима да су челници Фудбалског савеза Србије разговарали са њим о преузимању места селектора Србије.

Председник ФСС Томислав Караџић потврдио је да је Зенга није једини инострани тренер који је у трци за клупу "орлова", а "Спорт" је открио који су још признати стручњаци кандидати за то место.

Наводно је кормило националног тима Србије понуђено и Роберту Манћинију, бившем тренеру Интера, Манчестер ситија и Галатасараја.

Италијански стручњак, иначе велики пријатељ бившег селектора "орлова" Синше Михајловића, изненада је постао први пик "азура", па је готово извесно да неће сести на клупу српске селекције.

Други на списку је Дик Адвокат, искусни стратег који је предводио селекцију Холандије, седео на клупи Уједињених Арапских Емирата, Јужне Кореје, Белгије, Русије, а тренирао и ПСВ Ајндховен, Ренџерс, Борусију Менхенгладбах, Зенит и АЗ Алкмар.

Неки извори тврде да је Адвокат пре свега скуп за српске прилике, због чега су шансе да и заиста буде ангажован као селектор Србије минималне.

Добро упућени кажу да постоји још много имена у игри, али да је најреалније да Љубинко Друловић остане на тој функцији, али на дуже, а не као вршилац дужности.

Седница Управног одбора ФСС заказана је за 15. јул, када би и требало коначно, после много одлагања, да постане познато ко ће предводити репрезентацију Србије у квалификацијама, а надамо се и на Европском првенству 2016. године.

Коментари / 0

Оставите коментар