Selektor Srbije: Manćini, Advokat, Zenga...?!

Osim sa Valterom Zengom čelnici FSS pregovarali i sa poznatim stručnjacima iz Italije i Holandije o preuzimanju "orlova", saznaje "Sport".

Fudbal 10.07.2014 | 10:34
Selektor Srbije: Manćini, Advokat, Zenga...?!

Valter Zenga nedavno se sam pohvalio italijanskim medijima da su čelnici Fudbalskog saveza Srbije razgovarali sa njim o preuzimanju mesta selektora Srbije.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić potvrdio je da je Zenga nije jedini inostrani trener koji je u trci za klupu "orlova", a "Sport" je otkrio koji su još priznati stručnjaci kandidati za to mesto.

Navodno je kormilo nacionalnog tima Srbije ponuđeno i Robertu Manćiniju, bivšem treneru Intera, Mančester sitija i Galatasaraja.

Italijanski stručnjak, inače veliki prijatelj bivšeg selektora "orlova" Sinše Mihajlovića, iznenada je postao prvi pik "azura", pa je gotovo izvesno da neće sesti na klupu srpske selekcije.

Drugi na spisku je Dik Advokat, iskusni strateg koji je predvodio selekciju Holandije, sedeo na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije, a trenirao i PSV Ajndhoven, Rendžers, Borusiju Menhengladbah, Zenit i AZ Alkmar.

Neki izvori tvrde da je Advokat pre svega skup za srpske prilike, zbog čega su šanse da i zaista bude angažovan kao selektor Srbije minimalne.

Dobro upućeni kažu da postoji još mnogo imena u igri, ali da je najrealnije da Ljubinko Drulović ostane na toj funkciji, ali na duže, a ne kao vršilac dužnosti.

Sednica Upravnog odbora FSS zakazana je za 15. jul, kada bi i trebalo konačno, posle mnogo odlaganja, da postane poznato ko će predvoditi reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama, a nadamo se i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar