Мажић се вратио кући

Милорад Мажић заједно са својим помоћницима Милованом Ристићем и Далибором Ђурђевићем после 40 дана праве авантуре у Бразилу вратио се кући.

Фудбал 10.07.2014 | 09:16
Мажић се вратио кући

После пољубаца и честитки деце и пријатеља, уследила је анализа урађеног на Мундијалу.

- Требало би да будемо задовољни, велика је конкуренција. Судили смо један прави дерби између Немачке и Португала и једну на папиру лаку утакмицу између Аргентине и Ирана, која је на крају испала веома неизвесна.

Јавност у Србији је очекивала да наша тројка буде учесник завршнице, оптимизам ни њих није напуштао.

- Људски је очекивати више, али неке околности, попут брзог испадања квалитетних репрезентација из Европе, чије су судије сад у завршници, нису нам ишле наруку. Без обзира на то, бити учесник Мундијала, посебно у Бразилу где је фудбал питање живота и смрти, велика је част.

Мажић је добијао информације о праћењу његовог учинка у Бразилу.

- Изузетно ми је драго што је у Србији јавност на позитиван начин испратила нашу арбитражу. Отворена је нова страница српског фудбала и судијске организације.

Мишљење јавности је да судије од старта Мундијала имају доста блажи критеријум и да избегавају да казне оно што се раније кажњавало.

- У Европи бих Роналду дао картон за онакве приговоре на мечу Немачка - Португал. Ситуација око пенала на мечу Аргентина - Иран је комплексна, оставља дилему, а то је за судију најгоре. Да сам свирао казнени ударац, имао бих можда и веће примедбе аргентинске федерације него иранске.

Мажић каже и да би неке ствари променио да је у могућности.

- Погађала ме је лопта јер смо имали инструкције да мењамо уобичајени систем кретања који примењујемо у Европи. У том делу се нисам осећао пријатно. Поред уобичајене припреме, један од фактора који морате да имате јесте и срећа. Грешке су саставни део суђења, а кроз званичне анализе нам је речено да су наше две утакмице биле са много компликованих детаља.

Коментари / 0

Оставите коментар