Mažić se vratio kući

Milorad Mažić zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem posle 40 dana prave avanture u Brazilu vratio se kući.

Fudbal 10.07.2014 | 09:16
Mažić se vratio kući

Posle poljubaca i čestitki dece i prijatelja, usledila je analiza urađenog na Mundijalu.

- Trebalo bi da budemo zadovoljni, velika je konkurencija. Sudili smo jedan pravi derbi između Nemačke i Portugala i jednu na papiru laku utakmicu između Argentine i Irana, koja je na kraju ispala veoma neizvesna.

Javnost u Srbiji je očekivala da naša trojka bude učesnik završnice, optimizam ni njih nije napuštao.

- Ljudski je očekivati više, ali neke okolnosti, poput brzog ispadanja kvalitetnih reprezentacija iz Evrope, čije su sudije sad u završnici, nisu nam išle naruku. Bez obzira na to, biti učesnik Mundijala, posebno u Brazilu gde je fudbal pitanje života i smrti, velika je čast.

Mažić je dobijao informacije o praćenju njegovog učinka u Brazilu.

- Izuzetno mi je drago što je u Srbiji javnost na pozitivan način ispratila našu arbitražu. Otvorena je nova stranica srpskog fudbala i sudijske organizacije.

Mišljenje javnosti je da sudije od starta Mundijala imaju dosta blaži kriterijum i da izbegavaju da kazne ono što se ranije kažnjavalo.

- U Evropi bih Ronaldu dao karton za onakve prigovore na meču Nemačka - Portugal. Situacija oko penala na meču Argentina - Iran je kompleksna, ostavlja dilemu, a to je za sudiju najgore. Da sam svirao kazneni udarac, imao bih možda i veće primedbe argentinske federacije nego iranske.

Mažić kaže i da bi neke stvari promenio da je u mogućnosti.

- Pogađala me je lopta jer smo imali instrukcije da menjamo uobičajeni sistem kretanja koji primenjujemo u Evropi. U tom delu se nisam osećao prijatno. Pored uobičajene pripreme, jedan od faktora koji morate da imate jeste i sreća. Greške su sastavni deo suđenja, a kroz zvanične analize nam je rečeno da su naše dve utakmice bile sa mnogo komplikovanih detalja.

Komentari / 0

Ostavite komentar