Почиње суђење Предрагу Бубалу

У Специјалном суду у Београду данас би требало да почне суђење бившем министру привреде и приватизације Предрагу Бубалу и осталим оптуженима за злоупотребе приликом приватизације Луке Београд.

Србија 10.07.2014 | 08:45
Почиње суђење Предрагу Бубалу

 

На почетку суђења, које ће за разлику од припремног рочишта бити отворено за јавност, након што тузизлац прочита оптужницу, Бубало би требало да детаљно изложи своју одбрану пред судским већем, а потом и остали оптужени.

Бублао је у мају на почетку припремног рочишта негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја приликом продаје пакета државних акција у Луци Београд предузећу Милана Бека "Ворлдфин" из Луксембруга, који је такође предложен као сведок Тужилаштва за организовани криминал.

Његова одбрана предложила је да се током суђења као сведоци саслушају тадашњи премијер Војислав Коштуница, као и тадашњи потпредседник Владе Мирољуб Лабус, министар за управу и лолакну самоуправу Зоран Лончар.

Тужилаштво је предложило саслушање власника Делта холдинга Мирослава Мишковића, који је на почетку био заједно са Беком у послу око Луке Београд и у малопродајном ланцу Ц-маркет, али се касније повукао из Луке, а Беко из Ц-маркета.

Оптужница из децембра прошле године терети Бубала за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

За исто дело терете се и извршни директори Агенције за приватизацију Миодраг Ðордевић и Горан Мрђа, директор Центра за тржиште капитала Алексеј Мисаиловић, директор Акцијског фонда Александар Грачанац и директор Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмина Драгутиновић.

За кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица оптужница обухавата бившег директора Привредног друштва Лука Београд АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Бубало је ухапшен 14. јуна прошле године и до 27. децембра је био у притвору када је пуштен да се брани са слободе.

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић и Милан Беко на поцетку су били заједно у послу око Луке Београд и у малопродајном ланцу Ц-маркет, али се Мишковић повукао касније из Луке, а Беко из Ц-маркета.

Лука Београд је један од предмета на списку 24 спорне приватизације.


Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар