Николић задовољан спремношћу Партизана

Вицешампион Србије завршио припреме у Словенији и спремно дочекује утакмице против Торшавна у Европи. Николић задовољан како екипа функционише. За Суперлигу све спремно, за Европу недостаје искуство...

Фудбал 10.07.2014 | 08:13
Николић задовољан спремношћу Партизана

Најтежи и највећи део посла у припремном периоду завршен је за фудбалере Партизана. Уиграност екипе и форма су на високом нивоу, црно-бели се спремни упуштају у изазове који их очекују на почетку сезоне.

Већ у уторак у Београд стиже Торшавн, први ривал "парног ваљка" у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Утисак о припремама је одличан", завршна је оцена шефа стручног штаба Марка Николића.

"Играчи су одрадили све што је било планирано. Имали смо сјајне услове, противнике по мери... Имамо још шест дана да урадимо завршну припрему за Европу", истиче млади тренер.

Ако се Фарани схвате озбиљно и у дуел са њима уђе без опуштања, црно-бели не би требало да имају већих проблема. За остале фазе такмичења, када дођу тежи противници, проблем би могао да представља недостатак искуства.

"Ако причамо за српске оквире - ово је већ доста добро. Организованији смо у пољу и није баш честа ситуација да примамо голове. Ако причамо о европским оквирима - недостаје искуство и мало више квалитета на неким позицијама. Није нормална ситуација да имамо двојицу 17-годишњака у тиму, да имамо више искуства било би боље за Европу", искрен је Николић.

Један од проблема који је потенциран током припремних утакмица била је реализација. Партизан је стварао прилике, али их је слабо користио.

"Знамо шта радимо у сваком тренутку. Остале су финесе и детаљи који праве разлику. Ми смо се наместили још да профункционишу детаљи. Да глад пред голом буде већа, да се свака шанса доживљава као једина, као најважнија".

Николић је створио јасну слику око тима.

"У Словенији су су била 23 играча и још четири млада која су прикључена. Веома сам задовољан њиховим радом и ако овако наставе не видим зашто не би добили шансу. Изузетно су важни за будућност клуба, а не само за једну утакмицу. Данило Пантић и Андрија Живковић су ту у стартној постави и око ње... Нема Партизан 11 фудбалера, него 18-19 који су увек у конкуренцији".

Услед добрих партија стижу похвале, упркос томе Николић држи екипу чврсто на земљи.

"Нема ту ко да лети и због чега. Припреме су једно, такмичење друго. Држимо мир, нема еуфорије. Идемо да играмо Европу, па докле дођемо. Знамо да су очекивања велика, али нама је потребан мир и нећемо дозволити да га нешто уздрма. Смањили смо шансе на минимум да се тако нешто догоди".

"Ваљак" је против Горице можда био и најбољи од када се екипа окупила?

"Можда је боље било против Рубина. Прописно смо се испромашивали, могли смо на полувремену да имамо два-три гола разлике. Не играмо тврдо, пре организовано, трудимо се да имамо све фазе игре заступљене".

Против Горице?

"Партизан одличан у свим елементима игре. Права генерална проба, три постигнута гола и противник озбиљан, добар. Само 48 сати раније имали смо утакмицу са Рубином у јаком ритму, по страшној врућини. У првом полувремену имали смо добар ритам, доста прилика, играли смо атрактивно. У другом нас је сустигао умор".

Последње летње припреме Партизана специфичне су из разлога што у Хумску још увек није стигло ниједно појачање. Такође, никад мањи број фудбалера није напустио екипу. Данко Лазовић је био пред излазним вратима, али је и даље у екипи.

"Нема ништа ново са Лазовићем. Чим је ту, чим игра, рачунамо на њега. Да ли ће нас напустити, видећемо, има ту могућност у уговору".

Појачања?

"Већину контаката ја држим, а онда преносим даље на људе из клуба у смислу реализације. Нећу ништа да орочим, биће сигурно појачања то могу да кажем, можда и брзо", завршава Николић.

ДРИНЧИЋ: Идемо корак по корак
"Радило се јако, ноге тешке, види се да немамо ту свежину. Сад се боље познајемо и то ће доћи до изражаја. Мислим да сам против Горице имао неке грешке из чистих пасова, због умора. Када се освежимо биће боље. Требало би да кренемо у Европу са позитивним размишљањем и да имамо неки циљ, да наметнемо нашу игру. Корак по корак да идемо, па ћемо да видимо шта даље".

ШКУЛЕТИЋ: Очекујем добар резултат
"Права провера пред ово што нас очекује у Европи. Добро се разумем са Данком значиће нам да остане. Ова екипа може много и ако су многи скептични, на окупу смо пола године и очекујем да направимо добар резултат у Европи.

Коментари / 0

Оставите коментар