Nikolić zadovoljan spremnošću Partizana

Vicešampion Srbije završio pripreme u Sloveniji i spremno dočekuje utakmice protiv Toršavna u Evropi. Nikolić zadovoljan kako ekipa funkcioniše. Za Superligu sve spremno, za Evropu nedostaje iskustvo...

Fudbal 10.07.2014 | 08:13
Nikolić zadovoljan spremnošću Partizana

Najteži i najveći deo posla u pripremnom periodu završen je za fudbalere Partizana. Uigranost ekipe i forma su na visokom nivou, crno-beli se spremni upuštaju u izazove koji ih očekuju na početku sezone.

Već u utorak u Beograd stiže Toršavn, prvi rival "parnog valjka" u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Utisak o pripremama je odličan", završna je ocena šefa stručnog štaba Marka Nikolića.

"Igrači su odradili sve što je bilo planirano. Imali smo sjajne uslove, protivnike po meri... Imamo još šest dana da uradimo završnu pripremu za Evropu", ističe mladi trener.

Ako se Farani shvate ozbiljno i u duel sa njima uđe bez opuštanja, crno-beli ne bi trebalo da imaju većih problema. Za ostale faze takmičenja, kada dođu teži protivnici, problem bi mogao da predstavlja nedostatak iskustva.

"Ako pričamo za srpske okvire - ovo je već dosta dobro. Organizovaniji smo u polju i nije baš česta situacija da primamo golove. Ako pričamo o evropskim okvirima - nedostaje iskustvo i malo više kvaliteta na nekim pozicijama. Nije normalna situacija da imamo dvojicu 17-godišnjaka u timu, da imamo više iskustva bilo bi bolje za Evropu", iskren je Nikolić.

Jedan od problema koji je potenciran tokom pripremnih utakmica bila je realizacija. Partizan je stvarao prilike, ali ih je slabo koristio.

"Znamo šta radimo u svakom trenutku. Ostale su finese i detalji koji prave razliku. Mi smo se namestili još da profunkcionišu detalji. Da glad pred golom bude veća, da se svaka šansa doživljava kao jedina, kao najvažnija".

Nikolić je stvorio jasnu sliku oko tima.

"U Sloveniji su su bila 23 igrača i još četiri mlada koja su priključena. Veoma sam zadovoljan njihovim radom i ako ovako nastave ne vidim zašto ne bi dobili šansu. Izuzetno su važni za budućnost kluba, a ne samo za jednu utakmicu. Danilo Pantić i Andrija Živković su tu u startnoj postavi i oko nje... Nema Partizan 11 fudbalera, nego 18-19 koji su uvek u konkurenciji".

Usled dobrih partija stižu pohvale, uprkos tome Nikolić drži ekipu čvrsto na zemlji.

"Nema tu ko da leti i zbog čega. Pripreme su jedno, takmičenje drugo. Držimo mir, nema euforije. Idemo da igramo Evropu, pa dokle dođemo. Znamo da su očekivanja velika, ali nama je potreban mir i nećemo dozvoliti da ga nešto uzdrma. Smanjili smo šanse na minimum da se tako nešto dogodi".

"Valjak" je protiv Gorice možda bio i najbolji od kada se ekipa okupila?

"Možda je bolje bilo protiv Rubina. Propisno smo se ispromašivali, mogli smo na poluvremenu da imamo dva-tri gola razlike. Ne igramo tvrdo, pre organizovano, trudimo se da imamo sve faze igre zastupljene".

Protiv Gorice?

"Partizan odličan u svim elementima igre. Prava generalna proba, tri postignuta gola i protivnik ozbiljan, dobar. Samo 48 sati ranije imali smo utakmicu sa Rubinom u jakom ritmu, po strašnoj vrućini. U prvom poluvremenu imali smo dobar ritam, dosta prilika, igrali smo atraktivno. U drugom nas je sustigao umor".

Poslednje letnje pripreme Partizana specifične su iz razloga što u Humsku još uvek nije stiglo nijedno pojačanje. Takođe, nikad manji broj fudbalera nije napustio ekipu. Danko Lazović je bio pred izlaznim vratima, ali je i dalje u ekipi.

"Nema ništa novo sa Lazovićem. Čim je tu, čim igra, računamo na njega. Da li će nas napustiti, videćemo, ima tu mogućnost u ugovoru".

Pojačanja?

"Većinu kontakata ja držim, a onda prenosim dalje na ljude iz kluba u smislu realizacije. Neću ništa da oročim, biće sigurno pojačanja to mogu da kažem, možda i brzo", završava Nikolić.

DRINČIĆ: Idemo korak po korak
"Radilo se jako, noge teške, vidi se da nemamo tu svežinu. Sad se bolje poznajemo i to će doći do izražaja. Mislim da sam protiv Gorice imao neke greške iz čistih pasova, zbog umora. Kada se osvežimo biće bolje. Trebalo bi da krenemo u Evropu sa pozitivnim razmišljanjem i da imamo neki cilj, da nametnemo našu igru. Korak po korak da idemo, pa ćemo da vidimo šta dalje".

ŠKULETIĆ: Očekujem dobar rezultat
"Prava provera pred ovo što nas očekuje u Evropi. Dobro se razumem sa Dankom značiće nam da ostane. Ova ekipa može mnogo i ako su mnogi skeptični, na okupu smo pola godine i očekujem da napravimo dobar rezultat u Evropi.

Komentari / 0

Ostavite komentar