Побједа Звезде у Словенији

Фудбалери Црвене звезде победили су словеначког друголигаша Вержеј са 4:2 (2:0) у првој припремној утакмици.

Фудбал 10.07.2014 | 06:24
Побједа Звезде у Словенији

Црвено-бели су на полувремену водили 2:0 головима Јокића и Ракића, Вержеј је успео да се врати у меч и да изједначи, али је Звезда погоцима Јовића и Грујића дошла до тријумфа у последњих десетак минута. Следећи пријатељски меч Звезда игра у суботу, а тада је противник екипа Крке.

Вержеј, ривал на старту припрема, словеначки је друголигаш који одржава блиске односе са Марибором, чијих је шест играча прошлу сезону провело на позајмици у Вержеју, укључујући и сина Златка Заховича Луку.

Звезда је била супериорна у првих пола сата, а најближи голу био је Ракић, који је пропустио ситуацију ’један на један’.

У 35. минуту црвено-бели су дошли до вођства – Милан Јокић, момак рођен 1995. године, затресао је мрежу Словенаца ударцем са ивице казненог простора након што му је лопту одложио Ракић.

Управо је Ђорђе Ракић био стрелац другог гола – пет минута касније Гаврић је центрирао, а Звездин нападач је ногом послао лопту у ’малу мрежу’.

Тренер Лалатовић на полувремену је заменио комплетну поставу, а нових 11 није почело у складу са очекивањима. Већ у 51. минуту Вержеј је смањио преко Пртењака, а седам минута касније Кек је из једанаестерца изједначио резултат.

Коначно, на девет минута до краја Звезда поново долази до предности – Деспотовићев ударац ривалски голман је одбранио, а Лука Јовић се нашао на правом месту за 3:2.

Победу је у 89. минуту потврдио Грујић – после повратне лопте Оњила, Марко Грујић је шутирао по земљи и поставио коначни резултат.

Коментари / 0

Оставите коментар