Pobjeda Zvezde u Sloveniji

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su slovenačkog drugoligaša Veržej sa 4:2 (2:0) u prvoj pripremnoj utakmici.

Fudbal 10.07.2014 | 06:24
Pobjeda Zvezde u Sloveniji

Crveno-beli su na poluvremenu vodili 2:0 golovima Jokića i Rakića, Veržej je uspeo da se vrati u meč i da izjednači, ali je Zvezda pogocima Jovića i Grujića došla do trijumfa u poslednjih desetak minuta. Sledeći prijateljski meč Zvezda igra u subotu, a tada je protivnik ekipa Krke.

Veržej, rival na startu priprema, slovenački je drugoligaš koji održava bliske odnose sa Mariborom, čijih je šest igrača prošlu sezonu provelo na pozajmici u Veržeju, uključujući i sina Zlatka Zahoviča Luku.

Zvezda je bila superiorna u prvih pola sata, a najbliži golu bio je Rakić, koji je propustio situaciju ’jedan na jedan’.

U 35. minutu crveno-beli su došli do vođstva – Milan Jokić, momak rođen 1995. godine, zatresao je mrežu Slovenaca udarcem sa ivice kaznenog prostora nakon što mu je loptu odložio Rakić.

Upravo je Đorđe Rakić bio strelac drugog gola – pet minuta kasnije Gavrić je centrirao, a Zvezdin napadač je nogom poslao loptu u ’malu mrežu’.

Trener Lalatović na poluvremenu je zamenio kompletnu postavu, a novih 11 nije počelo u skladu sa očekivanjima. Već u 51. minutu Veržej je smanjio preko Prtenjaka, a sedam minuta kasnije Kek je iz jedanaesterca izjednačio rezultat.

Konačno, na devet minuta do kraja Zvezda ponovo dolazi do prednosti – Despotovićev udarac rivalski golman je odbranio, a Luka Jović se našao na pravom mestu za 3:2.

Pobedu je u 89. minutu potvrdio Grujić – posle povratne lopte Onjila, Marko Grujić je šutirao po zemlji i postavio konačni rezultat.

Komentari / 0

Ostavite komentar